Giresunlu Gök Ailesi’nin 35 yaşındaki kızı Funda Gök’e geçen yıl rahatsızlanınca St. Elisabeth Hastanesi’ndeki doktorlar tarafından ‘mide kanseri’ teşhisi konuldu. Aylar sonra ise iddialara göre ‘sende mide kanseri’ yok denilerek evine gönderildi. Dayanılmaz acılar yaşayan ve yediği her yiyeceği kusan Funda Gök, odasına kapandı, trajik bir şekilde adeta ölümünü beklemeye başladı.


Sürekli mide bulantısı yaşayan ve ağrı kesicilerle günlerini geçirmeye başlayan Funda’nın ailesi gözlerinin önünde erip giden kızları için Türkiye’den yardım istemeye karar verdi. Aile, başkonsolosluğa başvuruda bulunarak Türkiye’de tedavi talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı gerekli protokolleri tamamladıktan sonra Hollanda’ya bir ambulans uçak gönderdi.


Önceki gün saat 18.30’da Eindhoven Havalimanı’ndan ayrılan ambulans uçak Funda Gök’ün naklini sağ salim gerçekleştirdi ve gece saatlerinde İstanbul’a ulaşan ambulans uçaktan alınan genç kadın tedavinin yapılacağı hastaneye yatırıldı ve Türk doktorlarına emanet edildi.

Editör: İsveç Gündemi