Kızı Melda Arife’nin Stuttgart kentindeki kliniğe kan tahlili için gittiğini ifade eden Yozgatlı Mehmet Albayrak, “6 Aralık 2021 günü hastaneye gidip kan tahlilleri yaptırdı. Sonuç iyi çıkmadı, ancak daha önce dayısı ve arkadaşının annesi bu hastanede yaşamını yitirdiği için burada kalmak istemedi. Sonra kendini kötü hissettiği için arkadaşlarının yönlendirmesiyle yaya olarak kontrol için hastaneye gitmiş. Cep telefonunu almak istediklerinde tartışmış” dedi.

Olayın ardından kızının hastane yatağına hakim kararı ile elleri ve ayakları bağlanarak yatırıldığını ifade eden Albayrak, “Bizi dört gün görüştürmediler. Görüştürdükleri anda da baygındı. Kızımla hiç konuşma şansımız olmadı. Tam olarak ne oldu hiçbir zaman öğrenemedik. Nerede nasıl öldüğünü dahi bize bildirmediler. Beyninde ödem olduğu söylendi. Sonra kalbinin durduğu ifade edildi. Kızım birinci hafta komaya girdi, altıncı hafta vefat etti” diye konuştu.

Albayrak, kızının ölümünün hastane ihmalinden kaynaklandığını düşündüklerini anlatarak, “Son üç günde verdikleri ilacın önce tansiyonu etkilediği, sonra kalbi durdurduğu ifade edildi. Hangi ilacı neden verdiklerini bilmek istiyoruz. Çocuğumun alkol ya da uyuşturucu kullanmış olabileceğini söylediler ama testler iddiayı çürüttü. Beyinsel problemde film çekmek akıllarına gelmedi. Hastane aleyhinde hukuki süreci başlatacağız” diye açıklama yaptı.

Editör: İsveç Gündemi