Halk Sağlığı Kurumu "Risk faktörleri olan hamile kadınların ekstra temkinli olması önerilir"

Hamile kadınlar, özellikle hamileliğin sonuna ve doğumdan önce, covid-19 ile enfekte olma riskine maruz bırakılmamalıdır. Obezite, diyabet veya yüksek tansiyon gibi risk faktörleri olan hamile kadınlar özellikle dikkatli olmalıdır.

Hamilelik ve covid-19 bilgisi hala geliştirilme aşamasındadır. Halk Sağlığı Kurumu, özellikle hamileliğin sonlarına doğru ve doğumdan önce gebe kadınlara ekstra ihtiyatlı davranmalarını önermenin nedenleri olduğuna inanmaktadır. Geç gebelikte bir hava yolu enfeksiyonu kadın için risk oluşturabilir.

Hamile kadınlar genellikle covid-19'da ciddi hastalıktan etkilenme konusunda diğerlerine göre daha yüksek risk altında gibi görünmemektedir. Ancak, covid-19'lu hamile kadınların IVA'da bakım görmesi gereken bazı vakalar İsveç'te bildirilmiştir.

"Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, daha fazla hamile kadının ciddi şekilde hastalanmasını veya yoğun bakıma ihtiyaç duymasını önlemek istiyoruz" dedi.

Halk Sağlığı Kurumu, yüksek tansiyon, diyabet ve obezite gibi risk faktörleri olan hamile kadınların ebe veya doktorlarına başvurmalarını ve hane halkı dışındaki kişilerle olabildiğince yakın temaslarını sınırlamalarını önermektedir.

Bilgilendirme metninde:  "DSÖ ve Halk Sağlığı Kurumu hem hamilelik hem de covid-19 konusunu yakından izlemeye ve yeni bilgiler eklendikçe bilgileri güncellemeye devam edecektir" denildi.

Editör: İsveç Gündemi