İsveç basınında da yer alan habere göre, sağlık sorunları nedeniyle ekonomik destek için Försäkringskassan'ın kapısını çalan hasta ve sağlık sorunları nedeniyle emeklilik talebinde bulunan insanların başvurularının büyük bölümü onaylanmadı.

İsveç Sosyal Sigorta Kurumu'nun bölge müdürü Andreas Pettersson, yasal mevzuat neyi gerektiriyorsa ona göre işlem yapılması gerekiyor yorumunda bulundu.

İnsanların hasta olduklarını sorgulayamıyoruz, ancak tazminat hakkını düzenleyen mevzuat, durumu belirliyor diyen Pettersson: Sosyal sigorta kurumu'nun tıbbi değerlendirmesi yaptığını ve yasalara dayanarak otoritenin, kişinin yapabileceği işler olup olmadığını araştırması gerektiğini açıklar ifadeleri kullandı.

İsveç Sosyal Sigorta Ajansı'nın red kararlarından sonra şikayetçi olan bazı hastalar mağdur edildiklerini düşünüyor. Hükümet: meydana gelen durumu incelemek için bir inceleme başlattı. Gelecek yılın başlarında tamamlanacak soruşturma sonucunun ne olacağı merak ediliyor. 

Bölge müdürü Andreas Pettersson, Försäkringskassan ile ilgili yasal durumlar bir takım değişikliklerin olacağına inanıyor.

Editör: İsveç Gündemi