Bolivya geçici devlet başkanlığı görevine getirilen Jeanine Anez Chavez, geçtiğimiz günlerde kendisine yeni tip koronavirüs tanısı konduğunu açıkladı. Twitter hesabı üzerinden iyi olduğunu, 14 günlük karantina sürecinin ardından yeniden bir test yaptıracağını söyledi. Hükümetinde Cumhurbaşkanlığı Bakanı Yerko Nunez ve Sağlık Bakanı Eidy Roca dahil 3 kişi de enfekte olduklarını açıkladı.

Venezuela Kurucu Meclisi Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Birinci Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello da koronavirüse yakalanan bir diğer Güney Amerikalı politikacı.

İsmi en çok konuşulanlardan biri ise ikinci test sonucu da pozitif çıkan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro. 65 yaşındaki lider, küresel salgının başlangıcından bu yana Covid-19 önlemlerine uymadığı ve salgını küçümsediği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Bolsonaro'nun aksine koronavirüse karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini savunan Rio de Janeiro eyaleti valisi Wilson Witzel de 14 Nisan'da koronavirüse yakalanmıştı.

Brezilya Maden ve Enerji Bakanı Bento Albuquerque, pandeminin başlarında koronavirüse yakalanan isimlerden biri.

Meksika Maliye Bakanı Arturo Herrera, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ile görüşmesinden 3 gün sonra 25 Haziran’da koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez'in 17 Haziran’da koronavirüse yakalandığı ve tedavi görmeye başladığı bildirilmişti.

Amazon ormanları ile ilgili başlatılan koruma kampanyasının önde gelen isimlerinden yerli şefi Paulinho Paiakan, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’da hayatını kaybetti.

Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Luis Abinader de 11 Haziran’da Twitter hesabından Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms’ın da 7 Temmuz’da koronavirüs testi pozitif çıktı.

ABD’de 22 Mart’ta koronavirüs teşhisi konan Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul de hastalığa en erken yakalanan politikacılardan biri. Daha sonra ABD Senato ve Temsilciler Meclisi'nin birkaç üyesinin daha test sonucu pozitif çıkmıştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun eşi Sophie Trudeau’nun İngiltere seyahati sonrası 12 Mart’ta Covid-19 testi pozitif çıkmış, bunun üzerine Kanadalı Başbakan 14 günlük karantinaya alınmıştı.

Ukraynalı First Lady Olena Zelenska da 12 Haziran’da test sonucunun pozitif çıktığını, ancak eşi Ukrayna Devlet Başkanı Viladimir Zelenskiy ve iki çocuğunun enfekte olmadığını açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1 Haziran’da kendisinin ve tüm aile bireylerinin yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Mart ayında tokalaşmaya devam edilmesini söyleyen ve salgına karşı herhangi bir önlem almamakla eleştirilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, nisan başında koronavirüse yakalanarak günlerce yoğun bakımda kalmıştı.

İspanya’da sağlık krizi boyunca bilgi ve rapor paylaşımında bulunan Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon’un 30 Mart tarihinde yapılan testi pozitif çıktı.

Mart sonu solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo’nun da koronavirüse yakalandığı tespit edilmişti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 71 yaşındaki en büyük oğlu olan Prens Charles’ın 25 Mart'ta yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Hafif semptomlar gösteren gösteren prens hastaneye kaldırılmadı. Hükümetin ve doktorların tavsiyesi uyarınca Prens ve Düşes İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier'in de 19 Mart’ta Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine hafif semptomlar gösteren mevkidaşı İngiltere Brexit Başmüzakerecisi David Forst da 20 Mart’ta 14 günlük karantinaya alındı.

Monako Prensi 2. Albert de korona testi pozitif çıkan isimlerden. Hafif semptomlar gösteren Prens 19 Mart’ta hastalığa yakalanmış ve kısa sürede iyileşmişti.

Norveç Çalışma ve Sosyal Katılım Bakanı Torbjorn Roe Isaksen de 18 Mart’ta koronavirüse yakalandığını duyurmuş, evden çalışmaya devam etmişti. Bu açıklama üzerine Çocuk ve Aile Bakanı Kjell Ingolf Ropstad da kendini 14 günlük karantinaya almıştı. Diğer bazı Norveçli siyasetçilerin de koronavirüse yakalandığı tespit edilmişti.

Polonya Çevre Bakanı Michal Wos Twitter'da, ziyaret ettiği bir orman çalışanıyla temasa geçtikten birkaç gün sonra 16 Mart'ta Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklamış, bu haberin ardından hükümet üyeleri karantinaya alınmıştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Begona Gomez’in de 15 Mart’ta yapılan koronavirüs testi pozitif sonuç vermişti.

İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero'nun yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı, birlikte yaşadığı Başbakan Yardımcısı ve Podemos Partisi lideri Pablo Iglesias'ın da karantinaya alındığı açıklanmıştı.

İngiltere Sağlık Bakanı Nadine Dorries de koronavirüse yakalandı. Muhafazakar Parti üyesi Dorries bunu Twitter hesabından duyurdu ve kötü kısmın geride kaldığını yazdı.

İspanya’da aşırı sağcı Vox Partisi Genel Sekreteri Javier Ortega Smith’in 11 Mart’ta test sonucu pozitif çıkmıştı.

İtalya’da hükümetin ortakları arasında yer alan Demokrat Parti Lideri Nicola Zingaretti 7 Mart’ta koronavirüse yakalandığını Facebook’tan bir video paylaşarak duyurdu.

Fransa’nın eski Kültür Bakanı Franck Riester'e 9 Mart'ta yeni tip koronavirüs teşhisi kondu.

Fransa Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Emmanuelle Wargon da 22 Mart’ta hastalığa yakalandı.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi’nin test sonucu 16 Mart’ta pozitif çıktı.

İki önemli Fransız siyasietçi ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Nicolas Sarkozy'nin yakın arkadaşı, eski bakan Patrick Devedjian 29 Mart'ta, merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi (LR) milletvekili Claude Goasguen ise 28 Mayıs'ta öldü.

Almanya Federal Meclisi Milletvekili Türk asıllı Cem Özdemir, Covid-19 testinin pozitif çıktığını Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir video ile duyurmuştu.

Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Twitter hesabından açıklama yaparak kendisine yapılan yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığını, hastalığın kendisinde hafif semptomlarla seyrettiğini bildirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan isimlerden bir diğeri.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Kültür Bakanı Olga Lioubimova, İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yeni tip koronaavirüse yakalanan önemli Rus politikacılardan birkaçı.

Gana'da geçtiğimiz günlerde Covid-19 testi pozitif çıkan, ancak buna rağmen gerekli tedbirleri almadığı ortaya çıkan Ticaret ve Endüstri Bakan Yardımcısı Carlos Kingsley Ahenkorah, istifa etmek zorunda kaldı.

Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da Başbakan Nuno Gomes Nabiam ve hükümet kabinesinden 3 kişinin yeni tip koranavirüse yakalandığı bildirildi. Başbakan Nabiam, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada kendisi dahil İçişleri Bakanı Botche Cande, Kamu Düzeninden Sorumlu Devlet Bakanı Mario Fambe ile Bölge Entegrasyonundan Sorumlu Devlet Bakanı Monica Boiro'nun Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.

İsrail’de 17 Mayıs’a kadar sağlık bakanı olarak görev yapan Ultra-Ortodoks (Haredi) Yaakov Litzman’ın koronavirüs test sonucu 2 Nisan’da pozitif çıkmış, Başbakan Binyamin Netanyahu bunun üzerine kendini karantinaya almıştı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari’nin Özel Kalem Müdürü Abba Kyari, yakalandığı koronavirüs sebebiyle 17 Nisan’da hayatını kaybetti.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara'ya en yakın isimlerden Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Patrick Achi, 16 Nisan'da sosyal medya üzerinden koronavirüse yakalandığını duyurdu.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Heirçi, şubat ayında koronavirüse yakalandığını sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile duyurmuştu.

Editör: İsveç Gündemi