BeSafe, bütünselci güvenlik anlayışıyla ürettiği iZi Combi ISOfix oto koltuk modeli ile seyahat sırasında çocukların %70'inin yanlış ve eksik güvenlik ürünleri kullanımında kaynaklanan hataları ve riskleri engelleyerek seyahat etmelerine yardımcı oluyor.
Bir inovasyon harikası olan BeSafe iZi Combi ISOfix'te bulunan koltuk ayarları ise ebeveynlerin çocuğun oturma mesafesi rahatlıkla ayarlamasını sağlarken geniş iç hacmi, ayarlanabilen ayak mesafesi ve daha fazla uzanan sırt ve kemer sistemi de çocukların boyunun 105 santimetreye ulaşıncaya kadar rahatlıkla kullanılmasına imkan veriyor.

BeSafe iZi Combi ISOfix'te bulunan EPS/ EPP Köpük Sistemi de yolculuk esnasında gelebilecek darbe şiddetini absorbe ederek ekstra koruma sağlıyor. Nano teknoloji kumaşı sayesinde hava dolaşımı sağlayarak terlemeyi minimum düzeyde tutan ve daha rahat bir seyahat olanağı sunan BeSafe iZi Combi ISOfix, 3 kademeli yatış pozisyonu sayesinde de çocukların rahat bir uykuya dalmalarına yardımcı oluyor.

25 yıllık "5 Kat Daha Güvenli" Arka-Yönelimli oto koltuk üretimi

Öte yandan Volvo ve İsveç Trafik Enstitüsü, iZi Combi X4 ISOfix gibi arka-yönelimli koltuk modellerinin, 4 yaşına kadar arka-yönelimli olarak kullanılması önermektedir.

Çünkü ICRT ve ADAC tarafından yapılan testler, arka-yönelimli oto koltukların boyun ve kafa kısmına gelecek darbelere karşı çocukları, 5 kat daha fazla koruma sağladığını göstermektedir. Volvo tarafından yapılan kaza araştırmalarında ise iZi Combi X4 ISOfix gibi arka-yönelimli koltukların öne-yönelimli koltuklara göre 5 kat daha fazla güvenli olduğu ortaya çıkmıştır.
Editör: İsveç Gündemi