Vücudunda enfeksiyon oluşan çocuğun yüksek ateş nedeniyle tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldüğünde, doktorların anneye tehlike olmadığına dair güvence verdiği belirtildi.

Doktorların verdiği güvenceye inanarak çocuğuyla eve giden talihsiz anne, ertesi sabah çocuğunu kaybetti.

Yaşadığı trajik durum sonucunda çocuğunu kaybeden anne: "Bazı günler dışarıda ambulansı duyduğumda, sadece yüksek sesle çığlık atıyorum" ifadeleri kullandı.

Amir'in annesi Nagham, kendisinin ve oğlunun Stockholm'deki birkaç farklı sağlık kurumunda görmezden gelinmesiyle ilgili yaşaladıklarını Aftonbladet gazatesine anlattı. Oğlu bir hafta boyunca ciddi enfeksiyonlardan acı çekti ve sonunda o enfeksiyonlar ölümüne neden oldu.

Çocuğunun ölümünden hastaneyi sorumlu tutan anne yasal yollara bavurdu.

Çocuğun ölümü ile ilgili bilgi talebinde hastane: "Çocukların ölmesi çok üzücü ve hepimiz derinden etkileniyoruz. Gizlilik nedeniyle, bireysel hasta vakaları hakkında yorum yapamıyoruz. Ciddi bir bakım sapması meydana gelirse veya böyle bir risk varsa her zaman kapsamlı bir olay analizi yaparız" yanıtı vererek yine  Södersjukhuset'teki Sachsska Çocuk ve Gençlik Hastanesi operasyonel bölge müdürü Fredrik Stenius, analiz yapıldığında Södersjukhuset'in başhekiminin Lex Maria'ya göre vakanın rapor edilip edilmeyeceğine karar verdiğini söyledi.

Aftonbladet'in çocuğunu kaybeden bir annenin mücadelesi ve duyguları ile ilgili geniş yer verdiği söyleyişi buradan okuyabilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi