Belçika, Hollanda'dan gelecekler için ülkeye giriş şartlarını sıkılaştırdı. Başka bir deyişle, güneye gidecek, aşılanmamış kişilerin artık seyahat etmeden önce test yaptırmaları gerekecek.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgide, Belçika'nın Hollanda'dan gelecek vatandaşlara yönelik olarak, seyahat tavsiyesini değiştirdiği belirtildi.

Belçika'nın kararında, Hollanda'da artan vaka sayılarıyla birlikte ülkenin "kırmızı" kodlu ülkeler listesine girmesinin büyük etkisi oldu.

Yeni kurala göre; önceden sadece Limburg bölgesinden gelenler için uygulanan sıkı tedbirler artık tüm Hollanda için geçerli olacak. Bundan böyle Hollanda'dan Belçika'ya gidecek yolcular, ülkeye girerken 'aşı belgesi, hastalığı geçirdiğine ait belge veya negatif PCR testi sonucu' göstermek zorunda. Bu belgeleri beyan edemeyenler karantinaya alınacak.

Bu karar özellikle aşısız olanlar için kötü bir haber, çünkü 1 Ekim'den itibaren seyahat etmek için test yaptıranlar, bu testin ücretini ödemek zorunda.

Belçika'dan sonra Norveç

Belçika'nın yanı sıra Norveç de Hollanda'daki yüksek enfeksiyon sayısı nedeniyle şimdiden önlemler aldı.

Norveç, Hollanda'nın yüksek riskli bölge olarak tanımlanmasının ardından, aşısız kişilerin on günlük karantinaya alınması gerektiğine karar verdi.  Karantinaya girişten 72 saat sonra yapılacak test sonucu negatif çıkanlar ise karantinayı sonlandırabilecek.

Editör: İsveç Gündemi