Arkadaşının makyaj fırçasında bulunan stafilokok bakterisi Jo Gilchrist’in omurgasını hedef aldı. Yaşadığı ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılan Jo Gilchrist, kuvvetli antibiyotik tedavisi de etkili olmayınca felç kaldı.

Daily Mail Avustralya’ya konuşan Gilchrist, “Bu olay yaşanana kadar, başıma böyle bir şey gelebileceğini bilmiyordum. Daha önce de arkadaşımın fırçasını kullanmıştım ve onlar da benim malzemelerimi kullanırdı. Fırçasını kullandığım en iyi arkadaşım, kendisini çok kötü hissediyor. Kendini sorumlu görüyor, fakat onun hiçbir suçu yok. Bağışıklık sistemim zayıftı ve bu da bakterinin işini kolaylaştırdı. Doğum yaparken çektiğim acıdan daha fazla acı çektim ve ölüyorum sandım” ifadelerini kullandı.

Genç annenin bakterileri vücudundan atması 3 ay sürecek ve tedavi sonrasında eski hayatına tam olarak dönemeyecek. Bakteri vücudundan atıldıktan sonra günde 1-2 saat yürüyebilecek, market alışverişi ve ev işlerini yapabilecek hale gelecek.

Yaptığı hatanın farkına varan genç kadın, yaşadığı acılar ve karşı karşıya kaldığı durum sonrası tüm kadınlara seslenerek kendisiyle aynı hatayı yapmamalarını söyledi.

Stafilokoklar, gram-pozitif bakterilerin bir cinsi. Mikroskop altında yuvarlak üzüm taneleri gibi görünen stafilokok cinsinin 31 türü var. Çoğu tamamen zararsız olan bakteri, insan cildi ve mukoz membranları ile diğer organizmaların yüzeyinde bulunur.

Pek çok kişinin cildinde ya da burnunda bulunan Stafilokoklar, bazı insanlarda ciddi enfeksiyonlara, hatta ölüme neden olabiliyor. Bu nedenle kişisel hijyen eşyalarının ortak kullanımından kaçınmak gerekiyor.
Editör: İsveç Gündemi