İsveç, AB ülkeleri içinde kişi başına düşen hasta yatak sayısında en düşük orana sahip.

İsveç haber ajansı TT'nin bölgelerdeki gelişmeleri inceleyen araştırmacılara dayandırdığı habere göre: İsveç'te hasta yatışı bakımından gerekli olan kontenjan sayısındaki azalmayla bağlantılı olarak daha fazla hastanın ölme riskinin arttığı görülüyor.

İsveç, AB içinde kişi başına düşen en düşük yoğun bakım ve hasta yatış kontenjanına sahip ülkedir ve son yıllarda durum giderek daha kötüye gidiyor.

Bazıları, günümüzde hastaların daha kısa bir tedaviden sonra taburcu edilebilmesinin tıbbi ve teknolojik gelişmelerin doğal bir sonucu olabileceğine inanıyor. Ancak İsveç sağlık sistemine yönelik toplumun güveni oldukça düşük.

Uppsala ve Linköping üniversitelerindeki araştırmacılar, ölüm sayılarına göre bakım yerlerinin azalmasına ilişkin verileri analiz ettiler ve farklı bir görüşe sahipler.

Genel olarak, hasta yatış kontenjanlarının sayısındaki azalmanın kötü olduğu görülüyor.

Uppsala Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Araştırma Merkezi'nden Jonathan Siverskog ve çalışmanın arkasındaki araştırmacılardan biri TT'ye, sağlık hizmetlerinde bu uzun süredir iddia ediliyor ve çalışmamız bunun böyle göründüğüne dair daha fazla kanıt sunuyor dedi.

Editör: İsveç Gündemi