ABD’de Uzun zamandan beri Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde Temple Hastanesinde tedavi gören Ordu- Fatsa’lı Yeşim Çetir, 25 Mayıs’ta 17 saat süren başarılı organ nakli ameliyatı geçiren Yeşim Çetir’den iyi haberler var.

Tedavi gördüğü hastanede organ nakli olan Yeşim Çetir, fizik tedavisine başlanarak doktorları eşliğinde yürütülüyor. Doktoru yaptığı açıklamada, umuyoruz kıza zaman diliminde iyi sonuçlar alacağız. Hastamızın Tedavisi beklediğimizin üstünde gelişti. Şu anda hastamızla ilgili tedavi süreci çok olumlu ilerliyor. Fizik tedaviye başladık hastamızı yürütüyoruz kısa zamanda daha iyi sonuçlar almayı umuyoruz”dedi.

13920865_510445349152754_5221716299662257290_n

Yeşim Çetir, gündüz saatlerinde sandalye ye oturarak ve bir müddet de yürütülen, Çetir’in ayağa kalkarak yürütüldüğü belirtildi.

Ağır bir ameliyat geçiren ve organ nakili olan Yeşim Çetir,in yemek borusu doku uyuşmazlığı nedeniyle tekrardan geri alınmıştı.

DSC_9093

Yeşim Çetin’in babası Hayrullah Çetir, kızının psikolojik desteği ihtiyacı olduğunu belirterek emsalindeki gençlerin hastaneye gelerek ziyaret etmelerini istedi.

Çetir, bu süreçte piskoljik destekte çok önemli. Kızım insanları görünce mutlu oluyor, Kendi yaşıtlarını görünce daha da mutlu oluyor ve çok seviniyor. Kendisi de insanları görmek istiyor. Bu süreci hep birlikte bu şekilde atlatırsak umuyorum kızım kısa zamanda ayağa kalkacaktır.
Hayrullah Çetir, bu zamana kadar hastanede ve dışarıda Türk Amerikan toplumundan bizleri arayarak,  Hastaneye gelip ziyaret eden ve haber alarak destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Mesaj aTarak bizden haber alan, Bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Türk toplumuna kızım Yeşim adınada sonsuz teşekkür diyorum”dedi.

image2 (3)

image4

 TURK USA NEWSPAPPER

Editör: İsveç Gündemi