Bununla birlikte, güncel bilgilere göre, yolcuların giriş kurallarına uymasını zorunlu kılan hala üç ülke var.

Tüm Coronavirüs giriş kurallarını kaldıran ve menşe ülkeleri ve aşı durumlarına bakılmaksızın tüm yolculara giriş izni veren Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinin listesi aşağıdaki gibidir:

- Avusturya
- Belçika
- Bulgaristan
- Çek Cumhuriyeti
- Hırvatistan
- Kıbrıs
- Danimarka
- Estonya
- Finlandiya
- Fransa
- Yunanistan
- Almanya
- Macaristan
- İzlanda
- İrlanda
- İtalya
- Letonya
- Litvanya
- Malta
- Norveç
- Polonya
- Portekiz
- Romanya
- Slovakya
- Slovenya
- İsveç
- İsviçre

Tüm gezginler, aşı, iyileşme veya test sertifikasına sahip olmasalar bile yukarıda belirtilen ülkelere girebilirler.

Bu 27 AB/AEA ülkesinde artık herhangi bir giriş kuralı bulunmamakla birlikte, Hollanda, Lüksemburg ve İspanya hala bazı yolcu kategorilerinin COVID giriş kurallarına uymasını zorunlu tutmaya devam ediyor.

Aşağıda yer alan bu üç ülkenin her birinin şu anda uyguladığı giriş kurallarını bulabilirsiniz.

Hollanda

Hollanda, COVID giriş kısıtlamalarını yalnızca üçüncü ülkelerden gelen yolcular için yürürlükte tutmaya devam ediyor.

Hollanda makamları, ülkenin şu anda AB/Schengen Bölgesi dışındaki bir ülkeden seyahat eden herkes için bir giriş yasağı olduğunu açıklıyor.

"AB/Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelen insanlar için giriş yasağı yürürlükte. Giriş yasağının istisnaları var. Örneğin, güvenli bir ülkeden geliyorsanız veya gereksinimleri karşılayan bir aşı veya iyileşme belgeniz varsa," dedi .

Bu, AB üyesi olmayan gezginlerin Hollanda'ya girişlerine izin verilebilmesi için bir aşı veya iyileşme belgesi sunmaları gerektiği anlamına gelir. Bu iki sertifikadan herhangi birine sahip olmayan tüm yolcular şu anda yasaklanmıştır, yani Hollanda'ya girişlerine izin verilmemektedir.

Buna karşılık, AB/AEA yolcuları, herhangi bir sertifikaya sahip olmasalar bile Hollanda'ya kısıtlama olmaksızın girebilirler.

Lüksemburg

Hollanda'ya benzer şekilde, Lüksemburg da yalnızca üçüncü ülke vatandaşları için COVID giriş kurallarını yerinde tutmaya devam ediyor. Bununla birlikte, belirli muafiyetler geçerlidir.

Lüksemburg Hükümeti'ne göre, 12 yaşından büyük üçüncü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişine izin verilebilmesi için geçerli bir aşı veya iyileşme belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bu, aşılanmamış veya virüsten kurtulmamış yolcuların, yakın zamanda alınan bir negatif test sonucuna sahip olsalar bile Lüksemburg'a giremeyecekleri anlamına gelir.

Bu giriş kuralları üçüncü ülke vatandaşlarının çoğunluğu için geçerli olmakla birlikte, yetkililer, AB'nin güvenli ülkeler listesinde yer alan üçüncü ülke sakinlerinin giriş kurallarından muaf olduğunu kaydetti.

İspanya

İspanya, AB/Schengen Bölgesi'nden gelen yolcular için tüm COVID giriş kurallarını kaldırmış olsa da, ülke hala üçüncü ülkelerden gelenlerin belirli giriş kurallarına uymasını istemeye devam ediyor.

İspanya Sağlık Bakanlığı'na göre, AB üyesi olmayan ülkelerden gelen 12 yaşın üzerindeki tüm yolcular, varışta bir aşı, iyileşme veya test sertifikası göstermelidir.

Bu geçişlerden birini ibraz edebilen yolcuların her türlü amaç için İspanya'ya girişine izin verilir.

İlgili bakanlık: "Avrupa Birliği'ne AİT OLMAYAN veya Schengen ile ilişkili ülke olarak kabul edilmeyen ülkelerden gelen yolcular (12 yaşından küçük çocuklar ve uluslararası transit yolcular hariç) AB Dijital COVID Sertifikası veya AB eşdeğeri veya SpTH QR'yi göstermelidir, İspanya'ya varışta sağlık kontrollerini geçmek için" diyor.

Öte yandan, AB Dijital Sertifikası veya AB'ye eşdeğer başka bir belgeye sahip olmayan yolcuların ek kurallara uyması gerekir. Yetkililer, bu yolcu grubunun Sağlık Kontrol Formunu doldurması gerektiğinin altını çiziyor.

"Sağlık Kontrol Formunu kimler doldurmak zorundadır? Avrupa Birliği üyesi OLMAYAN veya Schengen ilişkili ülke statüsüne sahip olmayan, AB Dijital COVID Sertifikası veya AB eşdeğeri olmayan ülkelerden gelen kişiler" dedi.

Diğer ülkeler gibi İspanya da aşı, iyileşme veya test sertifikalarında geçerlilik kuralları uygulamaktadır. Bir aşı sertifikası, sahibinin son dokuz ay içinde iki doz aşı ile aşıyı tamamladığını veya birinci veya ikinci bir destekleyici aşı yaptırdığını kanıtladığı sürece geçerli sayılır.

Öte yandan, covid-19 geçirmiş ve iyileşmişler için düzenlenen aşı sertifikası yalnızca altı ay geçerlidir, yani belgenin sahibinin virüsten son 180 gün içinde kurtulduğunu kanıtlaması gerekir.

Negatif testlere gelince, İspanya PCR ve hızlı antijen testlerini kabul ediyor. PCR testi varıştan 72 saat önce, hızlı antijen testi ise varıştan 24 saat önce yapılmalıdır.

Editör: İsveç Gündemi