Telefon dolandırıcıları Kulu’ya kötü dadandılar. 27.08.2015 ismini vermek istemediğimiz Kulu’lu bir vatandaşımızın 78.000 TL. parasını ve 250 gr. Altınını gasp ettiler.

Edindiğimiz bilgiye göre, İlk önce F. İsimli mağdur şahsın oğlunu arayan dolandırıcılar, kendilerinin Savcı ve Başkomiser olduklarını belirterek, suçlular senin adına hesap açarak para çekmiş diyerek korkutmuş. Bunun üzerine mağdur kişinin oğlu dolandırıcılara babasının telefonunu vererek babasına yönlendirmiş. 

Daha sonra F. İsimli kişiyi arayan dolandırıcılar, kendisini Savcı olarak tanıtmış ve sizin üzerinize suçlular tarafından para çekilmiş, senin telefonun şu anda dinleniyor, Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne gelmen gerekiyor diyerek F. İsimli kişiyi kandırmışlar.
F. telefonu kapatarak motosikleti ile Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkmış, yoldayken tekrar F. İsimli mağduru arayan dolandırıcılar motorunu olduğun yere bırak, Emniyete şu an için gelmen gerekmiyor, acil olarak üzerine çekilen paranın bir kısmını ziraat bankasına yatırman gerekiyor diyerek, kendisini Kulu Ziraat Bankasına yönlendirmişler.

Kulu Ziraat Bankası Şubesine giden mağdur, telefonda kendisini yönlendirmeye devam eden kişilerin verdiği 2 ayrı hesap numarasına yanında getirdiği 78.000 TL.’nin büyük kısmını yatırıyor. Dolandırıcıların tuzağına düşen F. Onların yönlendirmeleri ile Kulu PTT şubesine gidiyor ve 78.000 bin liradan kalan parasının tamamını PTT şubesinde telefonla verilen hesaba parayı yatırıyor.

Telefonu kapatmasını hiçbir zaman istemeyen dolandırıcılar bu kez yatırdığı 78.000 TL’nin yeterli olmadığını suçlular tarafından üzerine çekilen parayı karşılamadığını söylüyorlar ve daha fazla para bulmasını istiyorlar. F. İsimli babada başka parasının olmadığını söylüyor, dolandırıcılar oğlunu aramasını ve ondan para istemesini söyleyerek “Tele Konferans Sistemi” ile oğlunuda telefon konuşmasına alıyorlar, babasının sesini ve kendilerini savcı, başkomiser olarak tanıtan kişilerin seslerini duyan F.’nin oğlu tuzağa düşüyor ve temin ettiği 250 gr. Altını kendilerini dolandıran kişilerin yönlendirmesi ile Zincirlikuyu mahallesi tarafında bir yere 250 gr. Altını bırakıyor.


Dolandırdıkları paralar ve altını kafi bulan Baş komiser adını kullanan dolandırıcı, baba ve oğula eve dönmelerini savcının kendilerini evde beklediğini söylüyor. Bunun üzerine eve giden mağdurlar yaklaşık 1 saat bekledikten sonra kendisini arayan numaraları arıyorlar fakat ulaşamıyorlar, bunun üzerine Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne giden mağdur baba ve oğul dolandırıldıklarını anlıyorlar.
Sesimizin ulaştığı tüm herkese sesleniyoruz kesinlikle Savcı ve Baş komiser kimseden para istemez, böyle bir durumla karşılaştığınız zaman en kısa sürede en yakın Emniyet Amirliğine, Jandarmaya ihbarda bulunun.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi