İsveç'in başkenti Stockhom'ün merkezinde eğitimli polis köpeğinin saldırısı sonrası yaralanan yerel sanatçı Rahim Erzurum, polislerden şikayetçi olmaya hazırlanıyor. Köpeğin sırtından ve karnından yaraladığı Erzurum, hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Doktor raporu çerçevesinde polisler hakkında savcılığa şikayette bulunacağını söyleyen Erzurum, olaylı geceyi şöyle anlattı: 

Bir gece kulübüne kapıda duran güvenlik görevlileri arkadaşımı almamışlar.  Aralarında bir tartışma yaşanmış. Bize haber geldi, bende arkadaşımı alıp eve götürmek için arkadaşlarla olay yerine gittik. Polis, bizim kimlik kontrolünü yaptıktan sonra, ''arkadaşınız bizimle karakola kadar gidecek, siz eve gidin'' dedi. Bizde karşı taraftan eve gitmek için yürümeye başlayınca, yolda bulunan polis, ''Bura kapalı diğer yerden gidin''diyerek bize bağırdı. Bende, ''ticari taksi tutup eve gideceğiz'' dedim. Polis, üzerimize gelerek ''diğer yoldan gidin'' diye kızmaya devam edince bizde yolumuzu çevirdik ve  diğer tarafa döndük. O taraftaki poliste köpeğin tasmasını bıraktı. Köpek direk bana saldırarak bir çok yerimden ısırdı. Polise, ''sen ne yapmaya çalışıyorsun? Diye sordum. ''Defolun gidin'' diye cevap verdi. Bir ticari taksi tuttuk, hastaneye gittik. Orada rapor tutuldu. rapor doğrultusunda polisten şikayetçi olacağım.

Daha öncede buna benzer olaylar yaşanmıştı

Stockholm'de daha öncede bir bayan polis, sarhoş bir İsveçlii, ''yolda bağırması'' sebebiyle eğitilmiş köpeği üzerine salarak gözaltına almaya çalışmıştı. Kadın polisin copladığı İsveçli'nin görüntüye çekilen videosu bir çok ülkede haber olmuş, polis hakkında soruşturma başlatılmıştı. İşte o video...



Editör: İsveç Gündemi