Görev süresi nisan ayında dolacak olan Erdem Başçı'nın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na Kululu Ekonomi Uzmanı Murat Talayhan atanacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık 10 yıldır yatırım bankacılığı yapan Murat Talayhan'ın yeni Merkez Bankası Başkanı olacağı öğrenildi.
Ömer Şahin'in haberine göre, piyasaların heyecanla beklediği Merkez Bankası'nın yeni başkanının ismi netleşti. Ankara kulislerinde eğer bir son dakika sürprizi olmazsa bu ismin Talayhan olduğu ve atamanın kesin olduğu değerlendiriliyor.

Talayhan, İngiltere'deki Barclay Capital'de 2006 yılından bugüne yöneticilik yapıyor. Londra'ya gitmeden önce de Standart Bank'ın Türkiye ve Orta Asya yöneticiliğini yapmıştı. Talayhan'ın ayrıca dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında yer alan JP Morgan ile Manhattan Bank'ta da çalıştığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alan Talayhan'ın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le Londra'dan arkadaş olduğu ve bu atamaya Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da sıcak baktığı söyleniyor.
Editör: İsveç Gündemi