İlk ziyaret Camikebir mahallesinde ikamet eden 67 yıllık evli 85 er yaşlarındaki Abdi Tümer ve eşi Hatice Tümer ziyaret edildi. İkinci ziyaret ise yine aynı mahallede ikamet eden 69 yıl aynı yastığı paylaşan yine 85 er yaşlarında olan Seyit Ali Uzel ve eşi Gülizar Uzel'ide ziyaret ettiler.

Ziyarette Kaymakam Hüseyin Avcı yaptığı konuşmada Aile toplumun temel taşıdır. İnsanları diğer canlılardan ayıran önemli özelliklerden biri insanların aile düzeni içinde yaşamasıdır. Aile insanların doğup büyüdüğü yetişip geliştiği ve terbiye gördüğü insanı insan olmaya ve daha sonra topluma hazırlayan aynı zamanda bir hayat okuldur.
Toplumlar ancak sağlam aileleri varlığıyla ayakta kalabiliyor. Batılı toplumlarda ailenin rolünün bu yüzyıl içinde radikal bir bozulma geçirdiğinin hepimiz farkındayız. Son dönemlerde boşanma oranlarında ciddi bir artış olduğunu belirten Avcı, Yaşlı çiftlere daha nice sağlıklı uzun yıllar birlikte sevgi ve saygı içinde geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, ziyarette yapmış olduğu açıklamada her ne kadar ananemizde olmasa da ilçemizde de büyük bir yara olan boşanmalara dikkat çekmek için sevgililer günü münasebetiyle ilçemizde uzun süre yastığa beraber baş koymuş evli çiftlerimizi ziyaret ederek günümüzün kanseri olan boşanmalara dikkat çekmek için istedik.

Ziyaretimizdeki çiftlerimiz inşallah evlenen gençlere örnek olurlar dedi. Her iki ayrı yaşlı çift pastalarını keserek bir birlerine ikramda bulundukları belirtildi.

KULUNUN SESİ GAZETESİ



Editör: İsveç Gündemi