Kulu Karapınar Mahallesi Anadolu Lisesi yakınında bulunan elektrik trafosu yakınlarında otlatılan büyükbaş hayvanlardan üç tanesi havanında yağışlı olması nedeniyle trafo direğine temasları sonrasında elektrik akımına kapılarak bulundukları yere yıkıldılar.

Büyük baş hayvanlardan bir tanesi tekrar ayağa kalkarak kurtuldu. Ancak Haydar Torun isimli kişiye ait olduğu öğrenilen İnek ile Yaşar Kavak’a ait olduğu öğrenilen dana telef oldu. Mahalle ortasında olan trafodan öğrencilerin ve vatandaşlarımızın canlarına bir şey gelmemesi sevindirdi.
Mahalle Muhtarı Muammer Uygur, hayvanların trafo direği dibinde telef olduklarını görmesi üzerine 155’i arayarak ihbarda bulunduğunu belirtti.
Olay yerine gelen Medaş ekipleri direkte elektrik kaçağı olması nedeniyle trafodaki şalterleri kapatarak mahallenin elektriklerini kesti, trafodaki kaçak akım onarıldıktan sonra mahalleye tekrardan elektrik verilecek.

Vatandaşlar tarafından bu trafoda sorun olduğunu yakın zaman içerisinde de problemlerin yaşandığı söylendi. Telef olan hayvanların değerinin 7 Bin TL. civarında olduğu dile getirildi.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi