19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıldönümü sebebiyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, Kulu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bilal Coşar’ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kutlamalara, Kaymakam Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mikail Arıkan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kulu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bilal Coşar yaptığı açılış konuşmasında; bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıldönümü o gün Samsun’un vatanperver insanlarını taşıdığı o duygularla, sizleri selamlıyorum.

19 Mayıs; Milletimizin tüm onur, asalet ve maneviyatıyla yurdumuzda bir defa daha ayağa kalkışının başlangıcıdır.
19 Mayıs; yeni Türk devletinin de çağdaş milli manevi kardeşlik değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.
Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Unutmayınız ki sizler, bu yurdun temel taşlarısınız.
Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”

Sözde değil özde duygularla, Ulu Önder ve Silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum dedi.
Atatürk meydanındaki tören, Düden Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sultan Özkaraman’ın “Şu Sonsuza Koşu” şiiri, Kulu Metem Lisesi Öğrencisi Fulya Semanur Yurdakul’un “Gitme Ey Yolcu” şiiri, Kulu Anadolu Lisesi öğrencisi Baransel Baran’ın “O Geliyor” şiirleri ve Alparslan İlkokulu öğrencileri tarafından oynanan halk oyunları devam etti.
Bu yıl yapılan sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere kupaları ve madalyaları protokol tarafından takdim edildi.
Kutlamalar kapsamında geleneksel 2. 19 Mayıs Genç Pedallar Düden Gölü Bisiklet turu yapıldı. İlki geçen yıl yapılan bisiklet turu eski belediye önünde başladı. Kulu protokolünün tamamı bisikletleriye katılırken, gençlerde bisiklet turuna ilgi gösterdi. Yaklaşık 300 bisikletli düden gölüne kadar pedal çevirdi. Düden gölünde verilen yemeğin ardından program sona erdi.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi