İsveç'in başkenti Stockholm'e yeğeninin düğünü için gelen İsveç Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Tütüncü, burada yaşayan hemşehrileriyle de bir araya gelerek haster giderdi.

Stockholm'de hemşehrilerinin yakın ilgisi ile karşılaştığını söyleyen Tütüncü,'' İlk önce ilçemizden ve dernek yönetiminden İsveç’teki hemşehrilerimize kucak dolusu selam getirdim. Stockholm'de insanlarımızın çok sıcak ilgisiyle karşılaştım.Sokakta, camide , alışveriş merkezinde tanıyan insanlar samimi davrandılar, davet ettiler. Kendilerine çok teşekkür ederim'' dedi. 

''10 YILDIR HİZMET VE PROJE ÜRETİLİYOR''

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 6 yıldır başkanlığını yaptığını vurgulayan Tütüncü şu ifadelere yer verdi:

Dernek kurulalı 10 yıl oldu. Ben 4. Başkanıyım ve 6 yıldır başkanlığı ben yürütüyorum. Kulu'ya, Kulululara ,eğitim ve kültürüne destek olmak amacıyla kurulduk.10 yıl boyunca öğrencilerimize eğitim yardımı, okul kıyafetleri, okul araç ve gereçleri yardımı yaptık. İhtiyaç sahibi insanlarımıza yardım paketleri, kıyafet yardımları, engelli araç ve gereçleri , ilk yardım malzemeleri, tıbbi araç gereç, yatak yardımlarında bulunduk. Kurban Bayramında bağış aldığımız kurbanları ilçemizdeki ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıttık.

Ülkemizin kültürel zenginliklerini yurtdışındaki hemşehrilerimize tanıtmak ve yurt dışı –içindeki insanlarımızı kaynaştırmak amacıyla kültürel geziler düzenledik.

Başkan olduğum 2013 yılında ilçemizin sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla projeler hazırlamaya başladık. İlk önce ilçemizde eğitim kalitesini artırmak amacıyla proje hazırladık. İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitime projemizi verdik. İlgi gösterilmedi. Bizde bu projemizi kendimiz yapmaya başladık. İlk önce orta okul ve lise  öğrencilerimize yönelik deneme sınavları satın alıp bunu 2 yıl boyunca ilçemizdeki köy okulları dahil uygulattık. İlçemiz okul kütüphanelerini köyler dahil olmak üzere kitaplarla zenginleştirdik. Satranç sınıfları oluşturduk. Okullarımızın ders aletleri, deney malzemeleri , harita, bilgisayar, spor malzemeleri ihtiyaçlarını giderdik. Matematik olimpiyatları düzenleyerek kazanan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Ödüllü fotoğraf yarışması düzenledik. Öğrencilerimizle beraber kültürel geziler düzenledik.

''Sınıfım Şahane'' Projemizle sınıflarımızı güzelleştirdik. Akıl ve ''Zeka Oyunları ''sınıfları açarak eğitimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Bilişim Sınıfları açarak öğrencilerimizin bilgisayar ve internete kolayca ulaşmasını sağladık. Palyaçolarla bayramlarını güzelleştirdik.

İlçemizdeki betonlaşma ve otopark sorununa dikkat çekmek için ;Çarpık Betonlaşma ve Otopark Projemizi belediye başkanımıza verdik. Sokak Hayvanları için hazırladığımız projeyi belediye başkanımıza verdik.

İlçemizdeki yaşlı ve kimsesiz insanlarımız için tüm masrafları derneğimiz ve yardımsever insanlarımız tarafından karşılanacak modern bir huzurevi yapılması için belediyemize başvurduk. Belediye Başkanımız tarafından projelerimize ilgi gösterilmedi.

Kulu STK Platformu’nu oluşturarak yurt içi ve dışındaki 26 dernek, vakıf ve kuruluşu tek çatı altında toplayarak ilçemiz için güç oluşturduk. Yaz döneminde festival yapmak için, ilçemiz sorunları için projeler hazırladık. Ama maalesef engellendik.

Yurt dışında Avrupalı Kululular Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve İsveç Türk Kadınlar Birliğince toplanan engelli araç ,gereç ve yatakları ilçemizdeki ihtiyaç sahibi insanlarımızla buluşturduk.

Gördüğünüz gibi çok yönlü çalışan bir derneğiz.İlçemize her alanda sahip çıkmaya çalışıyoruz''

''KULULULAR DERNEĞE SAHİP ÇIKIYOR''

Kulu insanının derneğe sahip çıktığını hatırlatan Tütüncü, ''
Dernek insanlarımızda bir güven oluşturdu. Herkes gönül rahatlığıyla bağışlarını yapıyorlar. Bizlere ve ilçemizdeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza sahip çıktıkları için Rabbim herkesten razı olsun.Dernek yönetimindeki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Hiç bir maddi manevi karşılık beklemeden çalıştılar. Yurt dışındaki dernekler, vakıflar bilhassa Avrupalı Kululular Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına ve hemşehrilerimize teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı. 

KULU'DAKİ YEREL SEÇİMLER

Kulu'da ki yerel seçimleri de değerlendiren Tütüncü, 
''İlçemizde Kent Konseyinin seçimlerden 3 ay sonra kurulması gerekir. Belediye Başkanın insanlarımızı, derneklerimizi ötekileştirmeden herkesi kucaklaması gerekir. Bizler ilçemiz için yararlı olan her projede maddi manevi destek oluruz. İlçemizin bir çok sorunu var. Çözüm için herkesin bir araya gelmesi gerekir. Birliktelikle çözülemeyecek hiçbir sorun kalmaz. Bu birliktelikle ilk adım Kent Konseyinin kurulmasıdır'' değerlendirmesinde bulundu. 

''BEN ANLAYIŞI YOK, BİZ ANLAYIŞI VAR''

Ben anlayışı ile hareket etmediklerini sözlerine ekleyen Tütüncü, ''Bizler sadece BEN anlayışını kırdık. BİZ, BİZLER anlayışıyla alnımızda bir leke, boğazımızda haram bir lokma olmadan insanlarımızı kucaklamaya, birleştirmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Herkesi yanımızda görmek isteriz. Her şey KULU için' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi