1- Konya yolundaki sanayi kavşağında ölümlü kazaların sık olması nedeniyle önlemler alınması için; Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne dilekçe ve Kulu Belediyemize sözlü başvuruda bulunuldu. 

2- Platformumuz ile Kulu Belediyemizin Yaz aylarında ortaklaşa yapacağı Birlik –Beraberlik Festivali için çalışmalara başlandı. 
3- Otopark sorunumuza çare bulabilmek amacıyla “Betonlaşma ve Otopark Sorunu “hakkındaki basın açıklamamız Konya Büyükşehir Belediyesi, Kulu Belediyemiz ve halkımızla paylaşıldı. 
4- Otopark sorunumuza katkı sağlayacağına ve ilçemizin bir açığını kapatacağına inandığımız şehir içi ulaşım planımız; Şoförler Odamız ile Kulu Belediyemiz tarafından hazırlanarak Konya Büyükşehir Belediyemize gönderildi. 
5- Yaz aylarında daha da artacak olan otopark ve çevre temizliği sorunumuz konusunda Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yıldız Beyefendi ile fikir alış verişinde bulunuldu. Açık otopark alanlarının belirlenerek artırılması, kapalı otopark için çalışmalara başlanılması ve yer tahsisinin yapılması, merkeze yakın okullarımızın bahçelerinin otopark olarak kullanılması, ikametleri çalıştığı iş yeri yada kurumlara yakın olan vatandaşlarımızın şehir merkezine araçları ile gelme yerine yürümeleri konusunda mutabık kalındı.
6- Modern, ilçemize yakışır bir Yaşlılar Bakım Merkezinin yapılması için Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yıldız Beyefendi ile görüşme yapıldı. Yer tahsisinin yapıldığı öğrenildi. 
7- “ Yeşil Bir Kulu” yaratmak amacıyla; Kulu STK Platformumuz tarafından ağaçlandırılmak üzere yer tahsisinde bulunuldu. Konya yolu üzerindeki bir alan Kulu STK Platformumuza tahsis edildi. 
8- Doğalgaz sorunu, MOBESE kamera sistemi kurulması, OSB (Organize Sanayi Bölgesi)kurulması, Kızılırmak suyundan sulama için yararlanılması, aile içi üretim ( çilek, kültür mantarı, seracılık)hususunda destek sağlanması, Kulu hayvan pazarının kurulması, Kulu Fen Lisesinin açılması, Selçuk Üniversitesi Kulu Meslek Yüksek okuluna ek bina kazandırılması, Kulu’ da eğitim kalitesinin artırılması, tır ve kamyonlar için otopark yapılması, Yaz döneminde yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımıza yönelik sosyokültürel faaliyetler yapılması ve belediyemizce bir ekip oluşturularak yurt dışından gelen vatandaşlarımıza destek olunması, taziye evi yapılması, mezarlığımızın düzenlenerek kayıtlarının tutulması, merkez ve pazaryerine modern tuvaletler yapılması, mevcut tuvaletlerin yeniden düzenlenmesi, mahallelerimizin sorunları ile ilgili olarak en kısa zamanda muhtarlarımızla toplantı yapılarak bilgi alınması, sokak hayvanlarımızın ıslah edilmesi ve ilçemizin engelli vatandaşlarımız için elverişli hale getirilmesi üzerinde durduğumuz konulardır. 
9- Yaşlılar Bakım Merkezinin yapımı, ağaçlandırma alanlarının verilmesi, şehir içi ulaşım hattının kurulması, festival yapılması, sanayi kavşağındaki kazaların önlenmesine yönelik tedbir alınması ivedilikle üzerinde durduğumuz konulardır. Platform olarak bizler; bir araya gelebilmeyi, bir arada kalabilmeyi, birlikte çalışabilmeyi başarmak istiyoruz. 
Bizler; bir olmayı, birlik olmayı, birbirimizi sevip saymayı, birlikte düşünmeyi başarmak istiyoruz.
Platform olarak amacımız; Politize olmadan, birlik ve beraberlik içinde çalışarak ilçemizin sorunlarına; belediyemiz, tüm resmi kuruluşlarımız ve halkımızla birlikte çözümler üreterek, insanımızın mutluluğuna, toplumsal uzlaşmaya katkı sağlamak, “ Yaşanabilecek Bir Kulu “ oluşturmak istiyoruz.
DAHA SORUNSUZ BİR KULU’ YU İLERDE SİZLERLE PAYLAŞMA DİLEKLERİMLE;
SELAM VE SAYGILARIMI SUNARIM...

DR. MURAT TÜTÜNCÜ KULU STK PLATFORMU DÖNEM 
BAŞKANI VE SÖZCÜSÜ

Editör: İsveç Gündemi