Dernek Başkanı Murat Tütüncü ödül töreninde yaptığı konuşmada ödüle layık görülenleri açıkladı. Tütüncü'nün konuşması şöyle:

Derneğimiz tarafından ilkini düzenlediğimiz   Kulu Enleri Ödül Töreninde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz .Öncelikle katılımınız için teşekkür ederim.Amacımız;2015 yılında farklı alanlarda  ülkemize, ilçemize ve derneğimize katkı  koyanları  onure etmek,onları  çalışmalarından dolayı  ödüllendirmek , yalnız olmadıklarını onlara hissettirmektir. 
Kulu’muza ve Kulu lu hemşehrilerimizin eğitim ve kültürüne sahip çıkmak amacıyla 2009 yılında kurulan derneğimiz ; aradan geçen süre zarfında başlangıç hedeflerinin de ötesine geçen başarılı çalışmalar yapmıştır.Kulumuzun eğitim alanında büyük bir eksikliğini dolduran derneğimiz gençlerimizin daha parlak bir geleceğe erişmesine  katkı sağlamıştır. 

Kulu Enleri Projemizde ödül alan kişi ve kuruluşları kutluyorum.Ödül alabilecek bir çok kişi ve kuruluşlarımızın daha olması Kululu  olarak bizleri gururlandırmaktadır.Onlar da gönüllerimizin enleridir, baş tacımızdır. 

2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülünü “Biyokimya ölçüm yöntemi geliştirme alanında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle almaya hak kazanan hemşehrimiz Prof Dr. Özcan Erel ‘ i bu başarısından dolayı kutluyor,Kulu Enleri Onur Ödülünü  kendisine vermekten büyük  mutluluk duyuyoruz. 

2010-2013  yıllarında Londra Başkonsolosu görevinde bulunan,01 Ekim 2013 yılından itibaren  Doha Büyükelçisi olarak görev yapan  , yaptığı çalışmalarla ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil eden Ahmet Demirok ‘a  Kulu Enleri Onur Ödülünü  vermekten mutluluk duyuyoruz. 

 Kulu İlçe Kaymakamlığı görevini başarılı şekilde yürüten  ,yaptığı çalışmalarla ilçemizin sosyo- kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan, derneğimizin eğitim  projelerine katkı koyan Sayın Hüseyin  Avcı’ ya, Kulu Enleri Onur Ödülünü vermekten mutluluk duyuyoruz. 

İlçemizin 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten, derneğimizin  kurulması ve gelişmesinde katkı  koyan  , projelerimize maddi manevi  her türlü desteği sağlayan Sayın Ahmet Yıldız’ a Kulu  Enleri Onur Ödülünü vermekten mutluluk duyuyoruz. 

Derneğimizin kurucusu  ve ilk başkanı olan , halen fahri başkanlığını da başarılı şekilde yürüten , hepimizin öğretmeni  Sayın A. Korkut Yiğitalp’ e ilçemize, eğitime ve derneğimize yaptığı katkılardan dolayı Kulu Enleri Onur Ödülünü vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. 

Avrupalı Kululular Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ‘nın Başkanlığını yürüten Sayın Bünyamin Erdal’ a; ilçemizde eğitim kalitesinin artırılması projemizde, üniversite öğrencilerimize burs verilmesinde, kültürel geziler düzenlenmesinde  ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza yaptığımız desteklerde bizim yanımızda olmasıyla  Kulu Enleri Onur Ödülünü vermekten  mutluluk duyuyoruz. 

Eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalara ,emekli olduktan sonra  Kulu Ziraat Odası Başkanı olarak da devem eden , dernek faaliyetlerimize aktif olarak katılan  ve destek olan dernek üyemiz Sayın İsmet Erdoğan’ a Kulu Enleri Onur Ödülü vermekten mutluluk duyuyoruz. 

Kurulduğu  1973 yılından beri ülkemiz ve  ilçe ekonomisine,  kalkınmamıza , eğitime ve derneğimize yaptıkları destekten dolayı Kulusan A.Ş. Kulu Enleri Onur Ödülünü vermekten mutluluk duyuyoruz. 

Kan Ticaret A.Ş. ve Rıfatoğlu  Tarım A.Ş, e  ülkemiz ekonomisine , eğitime ve derneğimize  yaptıkları destekten dolayı Kulu Enleri Onur Ödülü vermekten mutluluk duyuyoruz. 

Dernek olarak ilçemiz ve ülkemiz adına üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile yılmadan, yorulmadan,umudumuzu yitirmeden çalışmaya devam edeceğiz.Bizler ;ortak hedefler, idealler etrafında bir araya gelmiş bir topluluğuz.Aynı ülkenin farklı düşünen bireylerini zenginlik sayarak çocuklarımıza daha güzel bir ilçe ve ülke bırakma çabasıyla ,”Ortak Paydası  Kulu” olan herkesi kucaklıyor, dernek faaliyetlerimizde yanımızda görmek istiyoruz. 

Kulu Enleri Ödül Törenimize emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Hüseyin Avcı, Belediye Başkanımız Ahmet YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Yapar’a, Kulu Anadolu Lisesi okul yönetimi , öğretmenleri ve öğrencilerimize , siz değerli katılımcılar ve halkımıza, Onur Ödülü verdiğimiz kişi, kurum ve temsilcilerine , dernek yönetim ve kadın kollarımıza , sunuculuk görevini kabul eden öğretmen arkadaşımız Serkan Değirmenci’ye     şahsım ve derneğimiz  adına teşekkür eder, saygılar sunarım.. 

 

Editör: İsveç Gündemi