Kulu Hastanesinde Bilgi İşlem Dairesinde çalışan Şahin Mermer 2 sene önce eğitim almadan ve hobi olarak başladığı sanatını dünyaya pazarlıyor.

Mermer, "Zaten ülkemizde bu alanda eğitim veren çok az , yıllarca kendi kendimi geliştirdim, ilk yaptığım eser bir üzerinde ayet olan tabloydu". dedi.
Şu anda evinin bir odasında, 10 bin çivilik Arapça semazen üzerinde çalıştığını belirten Mermer , "Malzemesi, hiçbir sanat dalının olmadığı kadar ucuz ancak işçiliği korkunç sabır gerektiriyor. Günde 2-3 saatten fazla çalışmak mümkün değil. Kısacası emekten başka masrafı yok bu işin" diye konuştu.

Yaptığı eserlerin çoğunu hediye ettiğini anlatan sanatçı, zihnindeki filografi ile ilgili projelerinden şöyle bahsediyor: "Daha büyük yatırımlarla ismini bir dünya markası haline getirmek ve her ülkeye her beldeye bu sanatı tanıtmak için gönülden uğraşıyorum'' dedi.

Yurtdışında bu sanatla uğraşanların olduğunu sanatçı, yabancıların bu konuya daha ilgili olduklarını, bir Rus arkadaşının bir haftada filografi sanatını öğrendiğine dikkat çekiyor.
Mermer, ABD'de, psikolojik tedavi sağladığı için evlere verildiğini , filografinin ruh dinlendirici etkisini de ortaya koyduğunu söyledi.

İstekler ve talebler doğrultusunda Türkiye bayrağı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş logolarını yapan Mermer, bu eserleri 81 il ve yurdışına gönderdiğini sözlerine ekledi.

gaha fazla bilgi için https://www.facebook.com/42sahinfilografi facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gsm telefon no: 0544 711 8064
Editör: İsveç Gündemi