Kulu’dan bir milletvekili çıkartmak için Kulu’daki 27 sivil toplum örgütü birlikte hareket etme kararı aldı. Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Tütüncü, Kulu Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Hüsamettin Kargın tarafından organize edildi. Toplantıya İlçemiz ile ilgili faaliyet gösteren 27 sivil toplum örgütü ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahdettin Yücel katıldı. Toplantıya davetli olan diğer parti başkanları katılmadı.

Kulu’daki Sivil Toplum Örgütleri toplanarak, ortak bir hedeflerinin olduğunu, Kulu’nun artık sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınması gerektiğini bunun içinde ilk adım olarak Kulu’dan bir Milletvekili olması gerektiği konuşuldu. CHP İlçe Başkanı Vahdettin Yücel toplantıya katılmayan diğer parti başkanlarını kınadı. Toplantıda konuşmak isteyen herkese söz verildi.

Sivil toplum kuruluşları aralarında fikir birliğine vararak görevlendirme yapıldı. 28 Mart’ta tekrar toplanma kararı alındı.
Toplantıda ortak bir basın açıklaması yapıldı, açıklamayı KUGİAD Başkanı Hüsamettin Kargın yaptı.

Bizler; Kulu, Ankara ve Konya’da faaliyet gösteren dernekler ve meslek odaları ile birlikte ortak bir irade ortaya koymak amacı ile bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlçemiz ile ilgili faaliyet gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak bir hedefi bulunmaktadır. Bu hedef, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınmasına katkı sunmaktır. Bu çalışmalar sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, yerel yönetimler ve siyaset mekanizmasının uyumlu ve birlikte çalışması ile daha anlamlı olacak ve daha kolay sonuç alınabilecektir.

Bu nedenle, 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler, ilçemizin beklentileri açısından da büyük önem arz etmektedir. İlçemiz 52 bin nüfusun yanında, 80 ülkede yaşayan yaklaşık 150 bin Kulu’lu insanımızla da büyük bir güç oluşturmaktadır. İlçemiz; Türk ve Aşiret kardeşlerimizin yıllardır sorunsuz bir şekilde yaşadığı örnek yurt köşelerimizden birisidir. Halen ilçemiz Türk, Kürt, Karadenizli, Nogay Türkleri ve Güney Doğu Bölgelerimizden göçüp gelen insanlarımızın oluşturduğu bir mozaiği barındırmaktadır. Bu bölgeden seçilecek milletvekillerinin TBMM de önemli icraatlar yapacağına inanıyoruz. Hal böyleyken; ilçemizin milletvekili sıralamalarında ön sıralarda yer almaması akıl ve mantığa uygun değildir kanısındayız. Hepimizin ortak beklentisi, ilçemizi tanıyan, sorunlarına karşılık çözüm önerileri üretebilen hemşerilerimizin bizleri temsil etmesi ve milletvekili olabilmeleridir. Bütün partilerden talebimiz; Kulu’lu hemşerilerimizin milletvekili olabilecek şekilde ön sıralardan aday gösterilmeleridir. İlçemizin nüfus yapısı, sosyal ve kültürel yapısı dikkate alındığında bu talebimizin makul bulunacağını düşünmekteyiz.

Bu vesile ile; genel seçimlerde ön sıralardan aday gösterilecek bütün hemşerilerimizi parti gözetmeksizin destekleyeceğimizi belirtir, saygılar sunarız.
Basın Açıklamasına İsveç’te bulunan İki Dernek Başkanı Bünyamin Erdal ve Özer Eken destek verdi.

Toplantıya katılan Sivil Toplum Dernekleri adına;

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Tütüncü,
Kulu Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Hüsamettin Kargın,
Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ,
Ankara Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Tütüncü,
Kozanlılar Kalkınma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilal Demirel,
Ankara Kozanlılar Derneği Başkanı Kazım Çorap,
Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan,
Kulu Şoförler Odası Başkanı Ömer Dağ,
Kulu Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Tahsin Özsoy,
Kulu Esnaflar Odası Başkanı Hasan Yurttaş,
Yaraşlı Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hikmet Karalı,
Kulu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Süleyman Erdoğan,
Kulu Nogay Türkleri Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Göçmenoğlu,
S.S. Kulu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Abdurrahman Küçükönal,
Kulu Karadenizliler Derneği Başkanı Selahattin Mutlu,
Konya Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan,
SS 2 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirkıran,
Karacadğlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Özdemir,
Kulu Hizmet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gazi Erdoğan,
Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet İnal,
Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ramazan Yaşar,
Müsiad Eski Başkanı Karatay Üniversitesi Başkanı Arslan Korkmaz, katıldı.















Editör: İsveç Gündemi