Yurtdışı seçmenler için seçim süreci başladı. Yurtdışında ikamet eden ve Türkiye’de bulunan gurbetçiler, havaalanlarında kurulan seçim sandıklarına giderek oylarını kullanabiliyor. Konya Havaalanı’nda da oy kullanma yoğunluğu yaşanıyor.

GURBETÇİ SEÇMENLER OY TERCİHLERİNİ YAPIYOR

Konya Havaalanı son zamanların en yoğun günlerini yaşıyor. Yurtdışında ikamet eden ve izinli olarak Türkiye’de bulunan seçmenler, oylarını kullanmak üzere bulundukları şehirlerdeki ya da civar şehirlerdeki havaalanlarına giderek Cumhurbaşkanlığı seçimi için tercihlerini yapıyor. Konya Havaalanı’na gelen gurbetçi seçmenler de oy tercihlerini yapıp kurulan sandıklara oylarını atıyor.

AKIN AKIN OY KULLANMAYA GELİYORLAR

Konya Havaalanı’na sadece Konya’da bulunan gurbetçiler değil, başta Aksaray, Karaman ve Kayseri olmak üzere civar şehirlerdeki seçmenler de gelerek oylarını kullanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren otobüslerle ve özel araçları ile havaalanına gelen gurbetçi seçmenler oylarını kullanıyor. Havaalanındaki yoğunluk ise yurtdışı seçmenlerin tekrar eden Cumhurbaşkanlığı seçimine ilgisinin ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor. Oylarını kullanan gurbetçi seçmenler ise, vatandaşlık görevlerini yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yurtdışı seçmenlerin oy verme işlemleri Salı günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Editör: İsveç Gündemi