Kulu ve Kulu’ya yakın çevre ilçelere bağlı mahallelerde kene yapışması vakaları ile Kulu Devlet hastanesine müracaatların arttığı belirtildi.


Kulu Tavşançalı mahallesi nüfusuna kayıtlı Yurt dışında yaşayan Mahmut C. isimli gurbetçinin sol bacağında kaşıntının olması nedeni ile pantolonunu indirip kaşınan yere baktığında bir kene tarafından ısırıldığını fark eden gurbetçi Mahmut B., Tavşançalı mahallesinde bulunan eczanelere gidip durumu anlattı.


Eczacılar tarafından Kulu Devlet hastanesi acil servisine müracaat etmesinin önerilmesinin ardından acil servisine gelen Mahmut C.’nin bacağına yapışan kene acil doktoru tarafından yapılan operasyonla çıkartılıp üç gün süre ile kan tahlillerinin yapılması gerektiği izah edilerek taburcu edildiği belirtildi.
Yaz mevsimi nedeniyle sıcakların arttığı bu günlerde otlu bahçe altlarında hayvan barınakları yanları ve yakınları ile hayvanların yoğunlukla uğrak yerlerinde oturmamalarını, piknik yapmamalarını ve ayrıca kene ve diğer haşerelerin rahatlıkla görülebilmeleri için yaz günlerinde açık renkli giysiler ve yere serilecek olan açık renkli sergiler üzerinde oturmaları konusunda uyarılarda bulunulduğu belirtildi.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi