29 Ekim günü Kaymakam Hüseyin AVCI, makamında kutlamaları kabulünün ardından kutlamalara Kulu Stadında devam edildi.

Kulu Stadyumunda yapılan kutlamalara, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Cumhuriyet Savcısı Ömer Günen, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan, Parti Başkanları, Daire Amirleri, vatandaşlar, okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetimizin 92’nci yıl dönümü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Protokol, Kulu stadında sırayla Okulları Okul öğrencilerini ve katılan halkın bayramı kutladı.

Günün önlem ve anlamını belirten konuşma Kaymakam Hüseyin AVCI tarafından yapıldı.

Avcı Konuşmasında; Değerli Kulu’lular, geleceğimizin güvencesi sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun92’nci yılını büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz.

Bu anlamlı ve gurur günümüzde tüm Kulu halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun.

Bu anlamlı günde milletimizi aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve O’nun silah arkadaşlarıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken görevleri başlarında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Değerli Kulu’lular, sevgili gençler, takdir edersiniz ki, Cumhuriyetin ilanı kolay olmamıştır. Tarih boyunca daima hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, kendisini esir etmek, vatanını parçalamak isteyen düşmanlarına karşı gösterdiği büyük kahramanlık sayesinde Kurtuluş savaşını kazanmış ve en olumsuz şartlarda bile düşmanlarını yok edecek kudrette olduğunu tüm dünyaya bir defa daha ilan ispat etmiştir.
Değerli Kulu’lular, sevgili gençler Büyük önder Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra, Cumhuriyeti. Cumhuriyetin tüm kurumlarını ve temel niteliklerini, koruma, sonsuza kadar yaşatma ve geliştirme görevini Türk milletine ve Türk gençliğine vermiştir.

Sevgili gençler, Büyük önder Atatürk, Türk gençliğine:’’Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz demek suretiyle sizlere olan güvenini göstermiştir.

Değerli Kulu’lular, sevgili gençler Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92.yılını bu duygularla içtenlikle kutluyorum ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Kaymakamımız Hüseyin Avcı’nın konuşmasının ardından Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Bedia Erdoğan ve Polat Yündenli’nin “29 EKİM” ve “CUMHURİYET” adlı şiirleri okudular. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Leyla Akannaç yönetiminde folklor gösterileri sunduktan sonra, resmi tören geçidi ile program sona erdi.
KULUNUN SESİ GAZETESİ

Editör: İsveç Gündemi