ŞerefliKoçhisar’ın Akarca Mahallesinden Kulu Devlet Hastanesine tedavi olmak için Kulu’ya gelmek isteyen 75 yaşındaki Hasan Arıkan, Kulu Makasında otostop çekti. Yolda yaşlı amcayı gören içinde 2 kişi bulunan araç durarak Hasan Arıkan’ı arabalarına aldılar.

Dinek mahallesi yakınlarında aracı kullanan kişi aracı durdurarak yaşlı amcadan yol parası istedi. Hasan Arıkan istenilen yol parasını vermek için cebinde bulunan tüm parası olan 75 TL.’yi çıkardı, avucunda bulunan parayı gören arka koltukta yanında oturan kişi elinde ne olduğu belirlenemeyen bir cisim ile yaşlı amcanın ağzına ve burnuna tutması ile kendisini kaybeden Hasan Arıkan baygınlık geçirdi.

Dinek yakınlarında yol kenarında bariyerlere sırtı dayanmış bir şekilde korna sesleri ile kendine gelen yaşlı amca, gasp edildiğini anladı. Bayıldığı yerden irkilerek uyanan yaşlı amcanın yanına duran bir başka araç sürücüsü, amcaya nereye gittiğini sordu, Yaşlı amca ise başından geçenleri anlattı.
Kulu’ya hastaneye bırakılan yaşlı dede tedavi edildikten sonra geri evine dönmek için yol parasına ihtiyacı oldu. Evine geri dönmek için parası olmayan Hasan

Arıkan’a Kaymakamlığa giderek yol yardımı alabilirsin demeleri üzerine Kulu Kaymakamlığı’na gitti.

Kaymakamın dışarıda olduğunu öğrendiği sırada Polis ekiplerince ifadesi alınmak üzere olay yerine götürüldü. Saat 17.00’a kadar ifadesi alınan yaşlı amca yol parası bulamadığı ve götüren kimsesi olmadığı için geceyi Kulu Hastanesinde geçirdi.

KULU'NUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi