Kozanlı’da etkili sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti. Aniden bastıran yağış nedeniyle dağlarda biriken sular sel olarak mahalleyi vurdu. Hareket halindeki aracı dereye sürükledi. Birçok evde maddi hasar meydana geldi.


Kozanlı’da dağdan gelen sel suları kanal ve köprünün olmayışından dolayı evlere ve bahçe duvarlarına çarparak araziye yayıldı. Yurtdışında yaşayan Mehmet Polat’a ait G 333 MU plakalı Mercedes Marka arac dereye sürüklendi.
,

Mehmet Ali Karpuz, İzzet Yalçın, Molla Kibar ve H. Ömer Pınar’ın bahçelerinde ve ahırlarında bulunan tohumluk buğdaylara zarar verdi.
Hüdaver Kavak, Turgut Kavak ve Yasemin Gölcük’e ait ahırlarda bulunan süt yemleri telef oldu.
Muhtar Oktay Gölcük, ürettikleri yağlı tohumluk ayçekirdeği sel ile birlikte zarar gördü.

Aracı selin etkisiyle dereye sürüklenen Mehmet Polat, Kulu’dan geldiklerini bir anda araca çarpan sel sularının aracı dereye sürüklediğini, aracın içinde bulunan eşi ve torunlarının olduğunu belirterek, her şey bir anda oldu, aracımız sürüklenmeye başladı, yoldan ayrıldığımızı hissettik daha sonra dere kenarında sel sularından yıkılmış olan bahçe duvarlarına çarparak durabildik. Olay yerine gelen Jandarma ve vatandaşların yardımıyla araçtan kurtulduk dedi.

Evini sel basan Ahmet Karpuz’un eşi ise anbarlarını, ahırlarını sel sularının bastığını büyük ve küçükbaş hayvanları çökme tehlikesine karşı gecenin bir yarısı güç bela çıkardıklarını belirterek, mallarımızın yiyeceği, kendi yiyeceğimiz, kışın yakacağımız tezeğimiz her şey içerdeydi, hepsi maf oldu diyerek, sel suları geldiği zaman uyuduklarını bir anda suların evin duvarına çarpması ile korku içinde uyandıklarını, sel sularının bahçe içine dolması sonrasında duvarlarını yıkarak dışarı çıktığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Ali Karpuz ise sel öncesi şiddetli rüzgar ile talazın olduğunu daha sonrasında aniden suların gelmesi ile Kimyonların bir kısmını sel götürdü bir kısmıda çuvalların içerisinde kalıp heder olup gitti dedi.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi