sveç'te eylül ayında yapılacak genel ve yerel seçimler için bütün yurt dışı temsilciliklerin yanı sıra çok sayıda İsveç vatandaşlığına sahip kişinin bulunduğu Kulu'da sandıklar kuruldu. Bugün saat 16.00 itibari ile Kulu'da erken oylamalar başlıyor. İsveç'teki seçimlerde 3 Kululu aday da yarışacak

İsveç'te 50 bine yakın Kululu bulunması ve bunun 40 bine yakının İsveç vatandaşlığına sahip olması nedeniyle partiler her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Kulu'da aktif seçim kampanyası yürütecek. İsveç'te sağ Liberal Merkez Partisinden ilk defa birinci sırada milletvekili adayı gösterilen ilk Türk kökenli siyasetçi 35 yaşındaki Mikail Yüksel, seçimlerde İsveç dışında oy kullanılabilecek en ilginç noktanın memleketi Kulu ilçesi olduğunu söyledi. Yüksel, İsveç vatandaşı tüm Kululuları oy kullanmaya davet etti.

TÜRKLER İÇİN KRİTİK SEÇİM

Seçimin İsveç’te yaşayan Kululular için mühim olduğunu ifade eden Yüksel, "Başta hemşerilerim olmak üzere İsveç vatandaşı bütün Türklerin oyuna talibim. Bu seçim çok önemli. Zira yabancı karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi'nin, anketlerde oylarını yüzde 15'ten yüzde 20'lerin üzerine çıkardığı gözleniyor. Bu parti önemli başarı elde ederse İsveç'te yaşayan göçmenler için tehlike çanları çalmaya başlar. Bu yüzden özellikle göçmen kökenli seçmenler seçimlere katılıp oylarını kullansın“ sözlerini kullandı.

KULULU İKİ ADAY DAHA VAR

Seçimlerde Mikail Yüksel dışında Kulu kökenli iki milletvekili adayı daha bulunuyor. Sağ Liberal Merkez Partisi Östergötland bölgesi ikinci sırada Muharrem Demirok ile Sosyal Demokrat Parti'nin 10. sıradan Stockholm adayı Sultan Kayhan da seçimlerde yarışacak. Kulu ilçesi İsveç'e verdiği göçler nedeniyle ülke siyasetinde önemli yer tutuyor. Kulu'da, 2014'teki seçimlerde de sandık kurulmuş ve partiler ilçede aktif çalışma yapmıştı. 2009'da ise dönemin İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeld, Kulu'yu ziyaret ederek seçim çalışmalarını ilçede başlatmıştı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Foto Altı.

mikail-yuksel-001.jpg

Mikail Yüksel


muharrem_demirok-c-001.jpg

Muharrem Demirok
 

sultan-kayhan-001.jpg

Sultan Kayhan

Kaynak: Merhaba

Editör: İsveç Gündemi