Kulu ile İsveç arasında sıkı bağların aktarıldığı belgeselde, Kulu'da bir çok cadde, parka İsveç'in efsane başbakanı Olof Palme'nin isminin verildiği hatırlatıldı. 

Bir çok lokanta ve iş yerinin levhalarının İsveççe yazıldığı hatırlatılan belgeselde, Palme Pizza Lokantası'da İsveç'te yapılan pizzaların aynısının satıldığı kaydedildi.

Programın yapımcısı Johan-Mathias'a konuşan Palme Pizza Lokantası'nın sahibi Faruk Topçu, 15 yıl İsveç'te yaşadığını ve neden Kulu'ya, İsveç'teki gibi pizza lokantası açılmayacağını düşünerek   Palme Pizza Lokantası'nı açtığını söyledi. 15 yıl Stockholm'ün Haninge bölgesinde pizza işinde çalıştığını kaydeden Topçu, 3 kız kardeşinin ve iki erkek kardeşinin İsveç'te yaşadığını ifade etti. 

Sattıkları pizzalarının isimlerinin Stockhom, Göteborg, Hüsets Pizza olduğunu belirten Topçu, İsveç'in meşhur ''oxfilé pasta ve plankstek '' yemeklerinin menüde bulunduğunu söyledi.



Kulu'da kardeşi ile tatlı üzerine dükkan çalıştıran Sibel Özoy ise, İsveç'in Kulu için çok önemli olduğunun altını çizdi.

İsveç'te yaşayan Kululuların yazın izine geldiğinde ilçenin ekonomisin canlandırdığını anlatan Özoy, ''Kulu'nun ekonomisi her zaman iyidir. Türkiye'nin ekonomisi krize girse de bu kulu'da yaşayanları etkilemez'' dedi. 

Kulu'da kuaför dükkanı çalıştıran berber Kubilay ise 5 yıl Malmö'de kuaförlük yaptığını ve Kulu'ya dönerek kuaför dükkanı açtığını ve levhasına da İsveççe yazmaya karar verdiğini söyledi. 

Yazın İsveç'ten gelen gençlerin İsveççe yazılı levha sayesinde dikkatlerinin çekildiğini vurgulayan Kubilay,  İsveççe yazılı levha sayesinde bir çok genç dükkanına gelerek tıraş olduklarını kaydetti. 

Haberin devamını okumak için tıkla...!

Editör: İsveç Gündemi