Wallström, Ri ile başkent Stockholm'de, Güney Kore ve ABD büyükelçiliklerine yakın bir villada yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
'NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ'

Margot Wallström, Ri Yong Ho ile ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un arasında yapılması planlanan zirveyi ele alıp almadıklarına ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, görüşmelerin "iyi ve yapıcı" geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump- Kuzey Kore lideri Kim Jong-un
© AFP 2018/ JUNG YEON-JE
AB heyetinin Kuzey Kore ile gizli nükleer görüşmeler yürüttüğü ortaya çıktı
Wallström, "Bundan sonra ne olacağını göreceğiz" ifadesini kullandı.
Margot Wallström ile dün de bir araya gelen Ri, sabah İsveç Başbakanı Stefan Lofven ile de kısa süren bir görüşme yaptı.

'ARABULUCU OLMAK İSTEDİĞİMİZİ İFADE ETTİK'

Lofven, daha sonra Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenledikleri basın toplantısında yöneltilen, Kuzey Kore ile görüşmeleri organize etmesi için ABD'den destek alıp almadıkları sorusuna, "Daima bu süreci kolaylaştıran bir arabulucu olmak istediğimizi ifade ettik" cevabını vermişti.


Güney Kore, ABD'den duyurdu: Trump ve Kuzey Kore lideri Kim yan yana gelecek
Ri Yong Ho ise temaslarına ilişkin basına açıklama yapmadı.
Kulislerde, İsveç'in mayıs ayında öngörülen Trump-Kim zirvesine ev sahipliği yapabileceği söylentileri dolaşıyor.

TRUMP-KİM ZİRVESİ

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump'a Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un görüşme davetini iletmiş, ABD Başkanı Trump'ın daveti kabul ettiğini ve iki liderin mayısta bir araya gelebileceğini açıklamıştı.
Editör: İsveç Gündemi