İsveç devlet televizyonu SVT, İsveç'in başkenti Stockholm'ün Haninge İlçe Belediye Yeşiller Partisi  Meclis Üyeleri'nin geçen sene Kulu Belediyesi'ni ziyaret etmesini suç gibi göstererek, ''Yeşiller Partisi yerel politikacılar, AK Parti'li Belediye Başkanı'nı ziyaret etti'' başlığı ile bir haber servis etti. Haberin devamında ise, ''Ak Parti, Yeşiller Partisi'nin Haninge Belediyesini yönetiyor'' gibi yorumlarına yer verdi. 

Ziyaret sonunda, Ak Parti Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ında heyete verdiği plaketi ise, ''Ak Partili Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Yeşiller Partisi politikacılarına ''değerli hediyeler verdi'' şeklinde ifadeler kullanıldı.

Haninge İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çoksürer, ''Haninge Belediyesi'nde yaşayanların büyük çoğunluğu Konya'nın Kulu ilçesinden geldiği için, Kulu Belediye'sine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik'' diyerek suçlamalara cevap verdi. Kendisininde Kulu'da doğduğunu  söyleyen Çoksürer, İsveç'te yaşayan 40 bine yakın İsveç vatandaşı Kululu olduğu için siyasetçilerinde Kulu'yu ve ilçeyi yöneten siyasetçileri ziyaret etmesinden daha doğal ne olabilir'' dedi.

İsveç eski Başbakanı Fredrik Reinfeld'in 2009 yılında kalabalık bir heyetle Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Çoksürer, 2014 yılında ise İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag'ın Kulu'yu ve Kulu Belediyesi'ni ziyaret ettiğini belirterek, açık ve medyaya yansıyan nezaket bir ziyaretini İsveç devlet televizyonunun suç gibi göstermesini anlamış değilim'' dedi. 

Hafta başında İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü bakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
İsveç medyasında son günlerde, Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına (STK) ağır suçlamalar yapılıyordu.
Devlet televizyonu SVT ve ülkenin önde gelen gazeteleri Aftonbladet ve Expressen dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları Türk STK'lar için "ırkçı", "faşist", "aşırıcı" ve "yeraltı örgütü" şeklinde tanımlamalar kullanıyor.

Editör: İsveç Gündemi