Konya şehidini gözyaşları arasında uğurladı... İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından yapılan silahlı terör saldırısında çıkan çatışmada şehit düşen Cihanbeyli Gemencik’li Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in cenaze namazı Musalla

Mezarlığı'ndaki Namazgahta kılındı.

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazın ardından cenaze omuzlarda mezarlığa götürüldü.
Şehidin cenazesine çok sayıda vatandaş omuz verdi. Şehit Beyazıt Çeken, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin babası olaydan önce oğlunu tembihlemiş

Şehidin emekli polis memuru babası Mehmet Çeken, yaptığı açıklamada, oğluyla olaydan önce konuştuğunu söyledi.
Halini hatırını sorduğu oğluna dikkatli olması ve tedbiri elden bırakmaması konusunda tembihlerde bulunduğunu ifade eden baba Çeken, "Bana, 'Tamam baba, dikkat ediyorum. Polis olduğum için biliyorum' dedi. Takdiri ilahi. Kader böyleymiş. Acımız büyük. Oğlum daha genç yaşta şehitlik mertebesine yükseldi, vatan sağolsun" diye konuştu.

"Ne mutlu bize şehidimiz var, gururluyuz, onurluyuz"-

Şehidin halası Durdu Pehlivan ise "Elleri kırılsın, müdürüme, yiğidime nasıl kıydınız" diyerek terör örgütlerine lanetler yağdırdı. Çeken'in vatanı uğruna şehit olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Bayazıt'ım, şehidim, ne mutlu al bayrağa sarılı geldi. Vatan uğruna öldü, ne mutlu. Ne mutlu bize şehidimiz var, gururluyuz, onurluyuz. Vatan sağolsun" ifadelerini kullandı.
Şehidin amcası Mahmut Çeken de şehit için hastane önünde toplananların yarısının Kürt, yarısının Türk olduğunu belirtti.

-"Türk-Kürt kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görüyorum"-

Şehidin Türk ve Kürtlerin kardeşçe yaşadığı Cihanbeyli ilçesinden olmasının özellikle seçildiğine inandığını dile getiren amca Çeken, şunları kaydetti:
"Hepimiz Kürt ve Türk olarak birbirimize kaynaşmışızdır. Bu vatana hainlik yapmak isteyenler, bu vatana bölücülük yapmak isteyenler, bu kardeşliği kesinlikle bozamayacaklar. Şehidin annesi Kürt, babası Türk'tür. Birbirimize kenetlenmiş insanlarız. Bunların özellikle Cihanbeyli'yi seçmesini, Türk-Kürt kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görüyorum ama bu oyun, bu plan tutmayacak. Bu insanlar birbirine düşmeyecek. Bu insanlar kardeşler. Kardeşlikleri devam edecek. Hepimiz hısım akrabayız. Kürt'üyle Türk'üyle kardeş olmuşuz, iç içe geçmişiz. Hainlik yapmak isteyenler, bundan çıkar sağlamak isteyenler, bu başarıyı sağlayamayacaklar. Bu vatan toprakları sağ olduğu sürece şehit vermeye devam edeceğiz. Şehitler de bizim, bu vatan da bizim. Bu vatanda ne kadar kan aktıysa, ne kadar can gittiyse bu vatan için gitmiştir. Asla ve asla vazgeçmeyeceğiz, vatanımızı böldürmeyeceğiz. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozdurmayacağız. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle hepimiz kardeşiz. Bunu herkes böyle bilsin."
Kaynak Konhaber
Editör: İsveç Gündemi