Danimarka’da yaşayan gurbetçi Türkan Harmancı Düğün hazırlıkları için Türkiye’ye geldi, Konya’dan Kütükkuşağı’na gitmek için bir yolcu otobüsünden 15 Şubat 2016 Pazartesi günü (dün) saat 14.00’de bilet aldı. 14’te hareket eden otobüs saat 15.30 sıralarında Yeniceoba kavşağında durarak Türkan Harmancı otobüsten indi.

Türkan Harmancı otobüsten indikten sonra Yeniceoba kavşağında kendisini bekleyen araca yaklaştığında içinde paraları ve altınları olan çantasını otobüste unuttuğunu fark etti. Zaman geçirmeden kendisini bekleyen araç ile otobüsün arkasına düştüler.

Kulu Otogarında duran otobüs ile birlikte otogara giren Türkan Harmancı otobüs şoförüne çantasını otobüste unuttuğunu söyledi ve otobüste oturduğu koltuğa baktığında çantasının orada olmadığını fark etti. O sırada tuvaletten gelen Hacı Mustafa Ç.’ye (19) otobüs şoförü ve mağdur Türkan Harmancı çantayı sordu, otobüste çanta filan görmediğini söyleyen H. Mustafa Ç.’nin şüpheli hareketleri dikkat çekti.

Otobüs Kulu otogarından ayrıldıktan sonra Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne giden Türkan Harmancı yaşadıklarını polise anlattı. Kulu Emniyetinin özverili çalışması sonucu otobüs Gölbaşı’nda Polis tarafından durdurularak arandı. Aramadan hiçbir sonuç alınmadı. Kulu Emniyet Müdürlüğü ekipleri daha sonra Kulu Otogarına gelerek arama yaptı. Aramada kayıp olan çanta çöp tenekesinde mavi otobüs poşetlerine sarılarak atılmış bulundu. Çanta içerisinde bulunan 50 bin Danimarka Kronu ve Gerdanlık bulunamadı. Çanta içerisinde sadece küçük altınlar kalmıştı.

Otobüste görevli muavinden şüphelenen Kulu Emniyeti bugün İsatnbul’dan tekrar Konya’ya dönüş yapan Otobüsü saat 17.30’da Kulu Otogarında durdurarak Muavin Hacı Mustafa Ç.’yi gözaltına alarak sorguya çekmesi sonucu Muavin H.Mustafa Ç. Paraları aldığını otobüste termosun içerisinde sakladığını söyledi. Kulu Otogarında bekletilen otobüste tekrar arama yapan polisler paraları muavinin söylediği yerde buldu. Mustafa Ç. İfadesinde sadece paraları aldığını gerdanlığı almadığını söyledi. Kayıp olan gerdanlık halen aranıyor.

Mağdur Türkan Harmancı ilk kez yalnız otobüse bindiğini ve başına böyle bir şey geldiğini söyleyerek Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi