İsveç merkezli Ericsson firmasının Türkiye'de ki 100 yıl kutlaması için Türkiye'ye gitmeye hazırlanan İsveç'in Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, ilk olarak Salı günü Kulu'ya giderek, İsveç Kulu Fahri Konsolosu Erdal Akdeve ve Kulu Belediye Başkanı Ahmt Yıldız'ı makamında ziyaret edecek. Daha sonra Ankara'ya geçecek olan Bakan Kaplan, burada Ericsson firmasının Türkiye'de ki 100 yıl kutlamasıyla birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yle biraraya geleceği bildirildi.
İsveç'te 50 bine yakın Kululu yaşaması nedeniyle, İsveçli politikacıların için önemli bir ilçe olan Kulu'ya, dönemin İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, 2009'da giderek resmi bir ziyaret gerçekleştirmişi. Haziran ayında, İsveç’in Kulu Fahri Konsolosluğu hizmet binasının açılışına Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag’ında katılırken, 3 ay önceki genel ve yerel seçimler için İsveç’in Kulu Fahri Konsolosluğu binasına sandık kurulmuştu.
Bakan olduğu ilk günlerde görüntülü verdiği bir röportajda Bakan Kaplan şöyle demişti.''İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın bir çoğunun kalbi Kulu'da atıyor. Kayın babam ve kayın validem Kulu'nun Yaraşlı köyünden. İsveç'in Kulu Fahri Konsolos'luk açılışında da milletvekili olarak katılmıştım. Allah'ın izniyle o güzel insanları toprakları yeniden ziyaret edeceğim''
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 22:43
İsveçli Türk Bakan Mehmet Kaplan, ilk dış gezisine KULU'dan başlıyor...
İsveç'in Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, ilk dış gezisini Türkiye'ye yaparken, ilk ziyaretinide Konya'nın Kulu ilçesine yapacak.

YORUM EKLE
1
İsveç-Türkiye arası sevgiyle harmanlanmış 41...
2
İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan,...
3
İsveçli Papazın kızı, Müslüman oldu
4
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsveç'te
5
Göteborg Belediye'sinden Elif Eken'e en aktif dernek...
6
Mars'ta Yaşam İzleri Bulundu
7
Putin: Türkiye'den Daha Güvenilir Güzergah Yok
8
Zeytinyağı, 8 Bin Yıl Önce de Varmış
9
Meteoroloji uyardı! Kar geliyor
10
Sokakta bulduğu 10 bin lirayı sahibine verdi
SIRADAKİ HABER