Sosyal medyada paylaşılan ve dünyanın büyük bölümünde medya tarafından kullanılan silahlı videoda, silah kullanan kızın, çevre aktivisti Greta Thunberg olduğu iddia edildi. 11 Aralık 2019'da Twitter'a yüklenen video, binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Ancak videoda silah kullanan kişi, Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmayla gündeme oturan, hatta TIME tarafından "2019 Yılın Kişisi" seçilen İsveçli Greta Thunberg değil. Video, İsveçli bir ağ teknisyeni olan Emmy Slinge'e ait olduğu anlaşıldı.

Slinge, 7 Aralık 2019'da silah kullandığı videoyu yükledikten hemen sonra, Greta’ya benzerliğine dair yorumlar almış. Hatta bir kullanıcıya, "İlk duyduğumda delirmiştim ama şimdi ona benzetilmek kulağa güzel geliyor" diye yanıt vermiş:

Kullanıcının silahla çekilmiş pek çok görüntüsü var

Slinge'in Twitter hesabı incelendiğinde, öncesinde de aynı silahı kullandığı görüntüleri paylaştığı görülüyor.

Slinge'in 16 yaşındaki çevre aktivisti Greta Thunberg'e benzetilişi de paylaşımlarına gelen yorumlardan anlaşılıyor.

"Amacım Greta'ya zarar vermek değildi" 

Greta'ya benzetilen Emmy Slinge'nin medyaya yaptığı açıklamada. Emmy benzerlikle ilgili "Aslında söylenecek pek bir şey yok, birbirimize açıkça benziyoruz, hepsi bu. Videoyu paylaşırken herhangi bir niyetim yoktu; sadece egzersizlerimden ufak bir parça. Bu kadar viral olabileceğini tahmin etmemiştim. Şunu da ilave edeyim; Greta'yı harika buluyorum ve ona zarar vermeyi asla düşünmem" dedi. 

Emmy Slinge, 31 yaşında bir network teknisyeni. Slinge silahlara ilgisini "Bu olanların hepsi çok komik. İki yıldır aktif olarak spor amaçlı atıcılıkla uğraşıyorum. Çok da iyi gidiyor; hatta önümüzdeki yılın yarışmalarını iple çekiyorum" diye anlattı. 

Sonuç olarak, paylaşımdaki kişi çevre aktivisti Greta Thunberg olmadığı anlaşıldı.