Polis, Malmö'de yoldan geçen kadına yumruk atan bu çatlağı arıyor

Malmö'de bir sokakta yürürken anlamsız bir şekilde acımasızca saldırıya uğrayan genç bir kadının internete yansıyan video görüntüsü büyük tepkiye yol açtı. 

İsveç sınırları dışında bile geniş çapta yayılan ve yolda yürürken bir çatlağın acımasızca yumruğuna maruz kalan kadın yere düşüyor.

Polis saldırıyı çok ciddiye aldığını ve saldırganın yakalanması için halktan ipuçları istiyor.

Bölge polis sözcüsü Calle Persson, "Failin kim olduğunu bildiğimizi sanıyoruz, ancak saldırıya maruz kalan genç kadının kim olduğunu bilmiyoruz" ifadeleri kullandı.

Video görüntüsünde yolda yürüyen kadına aniden saldıran kişi, yumruğu kadının başına doğru atıyor ve kadın çaresizce yere düşüyor. Aynı görüntüde kamerayı tutan kişinin de güldüğü duyuluyor.

Saldırı videosu sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve İsveç, dışında dünyanın bir çok ülkesinde de tepkilere neden oldu. Sadece birkaç saniye uzunluğunda olan videonun Malmö'deki Helsingborgsgatan olduğu polis tarafından saptandı.

Polis sözücüsü Calle Persson, olayın ne zaman olduğuna dair bir fikirleri olmadığını, olayı araştırdıklarını belirtti. Yaklaşık bir yıl öncesine kadar, videonun çekildiği adresteki tüm olaylara baktık ancak hiç bir şey bulamadık ifadeleri kullandı.

Film sosyal medyada geniş çapta yankılandı ve yabancı medyaya da ulaştı. Şiddetli saldırı hakkında haber yapan The Sun ve The Daily Mail gibi gazeteler. İsveç'te aşırı sağcı site Samhällsnytt film hakkında yazdı.

Polis, videonun montaj olmadığını, gerçek olduğuna karar verdiklerini, saldırının kasıtlı olarak yapıldığını söylüyor.

Polis yardım istiyor

Calle Persson, şüpheli failin kim olduğunu bildiklerini düşündüklerini söylüyor. Ancak adamla temasa geçip geçmedikleri konusunda yorum yapmak istemiyor.

Ancak saldırının yaz aylarında veya en azından sıcak bir akşamda gerçekleşmiş olabileceğine inanıyor çünkü videoda görülen hiç kimse kışlık kıyafet giymiyor.

Polis, "Genç kadının kim olduğuna dair ipuçlarımız yok, onunla temasa geçmek istiyoruz. Soruşturmada bizi daha ileriye götürebilecek bir şeyi gören veya duyan diğer tanıkları filme alan adam bile" olsa bizimle iletişim kurulmalı ifadeleri kullandı.

Verecek bilgileri olan kişilerden 114 14 numaralı telefondan polisle iletişime geçmeleri isteniyor.