Yeneroğlu bu çalışmaları, “Adalet Bakanlığımızın yeni uygulamaları yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza ve yabancı yatırımcılara yönelik çok değerli hizmetlerdir. Hem yaşadıkları yerde hem de Türkiye’ye geldiklerinde kolaylaştırılmış noterlik hizmeti alacaklardır.” sözleriyle değerlendirdi. Yeneroğlu şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığımız noterlik alanında yurtiçini ve yurtdışını ilgilendiren iki uygulamayı hizmete geçirecektir. Bu kapsamda öncelikle ülkemizde nöbetçi noter uygulaması başlatılacaktır. Uygulama çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günleri için belirlenecek nöbetçi noterlikler, hafta içi mesai saatleri ile aynı saatlerde işlem yapacaklardır. Bu hizmet özellikle hafta içi çalışan kişiler için kolaylık sağlayacaktır. Başta oto alım satımı ve mirasçılık olmak üzere bir çok meselede işlem yapan noterlerde hafta sonu da nöbetçilik usulüyle işlem yapılabilmesi ihtiyacı giderici bir adımdır.

Öte yandan yurtdışındaki vatandaşlarımızın başkonsolosluklarda yaptıkları noterlik işlemlerini posta veya kargo yoluyla Türkiye’ye göndermelerine gerek kalmayacaktır. Dışişleri Bakanlığımız ile Türkiye Noterler Birliği arasında yapılan işbirliği neticesinde ortak bilişim sistemi üzerinden işlem yapılacak, ilgili belgenin örneği, bu işlemin örneğini almak üzere yetkilendirilen kişi tarafından ülkemizdeki herhangi bir noterlikten alınabilecektir. Böylelikle posta veya kargoyla gönderilen belgelerin geç ulaşması nedeniyle işlerin gecikmesi gibi durumlar yaşanmayacaktır.

Adalet Bakanlığımızın hem yurtiçi hem de yurtdışındaki noterlik işlemlerinde bu kolaylaştırıcı adımları uygulamaya geçirmesi, vatandaşlarımız adına sevindirici bir gelişmedir. Her iki hizmet için başta Adalet Bakanımız olmak üzere emeği geçen Adalet Bakanlığımız yetkililerini takdir ediyorum. Adalet Bakanlığımız yakın zamanda Mavi Kart sahibi hükümlü, tutuklu veya ziyaretçilerin Türk vatandaşı gibi değerlendirilmesi ve yine Mavi Kart sahibi kişilerin tercüman olarak çalışabilmesi yönünde düzenlemeler yapmıştı. Bu adımların ardından yeni kolaylaştırıcı bir işlemin yapılması yurtdışınaki insanlarımız ve yabancı yatırımcılar adına takdir edici bir adımdır.”

Editör: İsveç Gündemi