Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluklar Başkanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan  ve yeni nesil gençlerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri maksadıyla hazırlanan ve Yurtdışı Genç Liderler Programı’nın 3.sü için başvuruların başladığı bildirildi.



Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı 2015 programı kapsamında şunlara yer verdi:



Yurtdışında yaşayan beş milyonu aşkın insanımızın bulundukları ülkelerdeki kültürel ve sosyal hayata eşit katılımları, yeni nesillerin eğitim hayatlarındaki başarılarının desteklenmesi ile gerçekleşebilir. Yurtdışı Genç Liderler Projesi, bu düşünceyi temel alarak yurtdışındaki yeni nesil Türklerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri maksadıyla hazırlanmıştır. Başkanlığımızca 2013 yılında başlatılan hayata geçirdiği proje, farklı ülkelerde eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin ülkemizde iki ayrı programla bir araya gelmesini öngörmektedir. Bu programlar, farklı kültür coğrafyalarından gençlerimizi bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Programların içeriği siyaset, sanat kültür seminerlerinin yanı sıra kültür gezilerini de kapsamaktadır.



2015 Yurtdışı Genç Liderler Programı



Yurtdışı Genç Liderler Programına 2015 yılında dünyanın çeşitli bölgelerinden 45 genç kabul edilecektir. Bu yılki programda, geçen yıl başvuru alınan bazı ülkelerin yerine başka ülkelere yer verilecektir. Başvuru şartlarını sayfasından öğrenebilirsiniz.

Başvuruların 5 Ocak 2015-9 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Yalnızca internet üzerinden yapılacak başvurular kabul edilecektir.









Editör: İsveç Gündemi