Yunanistan’ın Türkiye sınırı yakınındaki Dedeağaç (Aleksandrupoli) kentinde çantalarında taşıdıkları iki pala ve askeri üniforma başta olmak üzere ‘savaş öteberileri’ ile yakalanan İsveç pasaportlu iki DAEŞ'li hakkında karar verildi.

Mahkeme, silahla Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan 29 yaşındaki Bosna – Hersek asıllı Mirsad Bektasevic ve 19 yaşındaki Yemen asıllı ismi açıklanmayan zanlıyı 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı. İki şüphelinin avukatı, ‘silah taşıma’ suçundan suçlu bulunan müvekkillerinin kararı temyize götüreceğini belirtti.


İsveç’ten hava yolu ile Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gelen zanlılar, buradan kara yoluyla Selanik’e geçmişti. Zanlılar Selanik’ten kara yoluyla Türkiye’ye giriş yapmak isterken Dedeağaç’ta yakalanmıştı. Haklarındaki suçlamaları reddeden zanlılar, çantalarında bulunan silahların ‘hediyelik’ olduğunu iddia etmişti.

BEKTASEVİC, ABD SENATOSU VE BEYAZ SARAY’A SALDIRI TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Saraybosna doğumlu Bektasevic, 2005 yılında evine düzenlenen polis baskınında gözaltına alınmıştı. Evinde çok sayıda patlayıcı, intihar saldırısı düzenlemek için kemer ve ABD Senatosu ile Beyaz Saray’a saldırı tehdidinde bulunduğu bir video kaydı bulunan Bektasevic, 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2011 yılında serbest bırakılan Bektasevic, daha sonra İsveç’e siyasi iltica talebinde bulunmuştu.

Editör: İsveç Gündemi