Ülkede 28 yeni can kaybı bildirilirken, ülke genelindeki can kayıpları da 13 bin 430 oldu.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, hastanelerde tedavisi devam eden kişi sayısı 5 bin 902 olarak açıklandı.

Bu hastalardan 310 kişinin durumu kritik olarak açıklanırken, son zamanlarda tespit edilen vakaların önemli bir bölümünü İngiliz mutasyonu olan varyantın oluşturduğu görülüyır.

Ülke genelinde şuana kadar 1 milyon 588 bin 671 doz aşı dağıtıldı. Bunlardan 1 milyon 482 bin 153'ü en az bir doz aşı olarak verilirken, 482 bin 539 kişiye ikinci doz aşının da verildiği aktarıldı.

Salgına dair değerlendirmelerde bulunan Anders Tegnell: Durumu hala kritik olduğunu ve vaka sayılarının yüksek olduğunu aktadır.

Tegnell, özelikle bazı bölgelere dikkat çekti.

Hemen hemen tüm bölgelerde bir yükseliş olduğunu aktardı.

Dalarna:

Son haftalarda ciddi bir artışla ülke ortalamasının üzerinde bir vaka tespiti var.

Halland:

Her zaman nispeten yüksek olan, ortalama değeri 1.200 olan ve ülkedeki en yüksek vaka sayısının görüldüğü yerler arasında olan bu bölgede yeniden bir yükselme görülüyor.

Uppsala:

Noel'den sonra da sakin bir dönem geçirdi, ancak şimdi son iki hafta önemli bir artış gördü ve ülke ortalamasının biraz üzerinde.

Örebro:

Geçen hafta keskin artış yaşandı.

Västerbotten:

Toparlanma görülüyor. Västerbotten'deki bir fabrikada kapsamlı bir salgın yaşadı ve o zamandan beri çeşitli önlemleri uygulamak için çok çalıştı ve her şeyi tersine çevirdi ve şu anda ülke ortalamasının biraz altında.

Bazı bölgeler maalesef keskin artışlar görüyoruz.

İsveç genelinde 100 bin kişi başına ortalama vaka sayısının 700 olduğunu aktarırken, bu vaka sayılarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Tegnell, yaşlı gruplarda vaka sayısının düştüğünü ancak son zamanlarda daha genç yaşlardaki insanlar arasında enfeksiyonun arttığının altını çizdi.

Yoğun bakımlarda hasta sayısının arttığını da aktaran Tegnell, son zamanlardaki ölüm oranlarındaki düşüşünde durmaya başladığını ve bunun iyi olmadığını vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi