BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in ofisinden bugün yapılan açıklamada, Griffiths’in son zamanlarda Yemen’deki siyasi sürecin yeniden başlaması ve düşmanlıkların sona erdirilmesiyle ilgili tedbirler alınması için gelen çağrılardan memnuniyet duyduğu ifade edildi.

Açıklamada, Yemen’deki çatışmaya askeri çözüm bulunamayacağını vurgulayan Yemen Özel Temsilcisi’nin, tüm Yemenlileri çatışmaların devam etmesi halinde yaşanacak felaketlerden korumakla birlikte, Yemen’de yaşanan siyasi ve insani krizi atlatabilmek adına somut adımlar üzerinde anlaşmak için tüm taraflarla çalışmaya devam edeceği bilgisi de verildi.

“Diyalog, kapsamlı bir anlaşmaya varmanın tek yoludur”
Söz konusu açıklamada BM Yemen Özel Temsilcisi’nin şu sözleri yer aldı; “Söz konusu bütün tarafları, siyasi müzakerenin yanı sıra Yemen Merkez Bankası’nın kapasitesinin güçlendirilmesi, mahkumların değişimi ve Sana havalimanının yeniden açılması gibi güven artırıcı önlemlere ilişkin çerçeve üzerinde anlaşmaya varmak için, mevcut çabalarımızla yürüttüğümüz bu yapıcı fırsattan yararlanmaya çağırıyorum. Bir ay içinde, Yemenin tüm taraflarını müzakere masasına getirmeye kararlıyız. Bu diyalog, kapsamlı bir anlaşmaya varmanın tek yoludur.”

Hem Yemen hükümeti, hem de Husilerin, onun çabalarına bağlı kalacağı konusundaki iyimserliğini dile getiren Griffiths, Yemen’deki çatışmayı sona erdirmek için kapsamlı bir siyasi anlaşmaya varmak için bölgede ilgili tüm taraflarla çalışmaya devam etme yönündeki kararlılığına vurgu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi