Bohuslänningen haberine göre olaydan sonra ağır yaralanan bir kişi hayatını kaybetti ve olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Olaylarla ilgili gelişmeler şöyle:

Batı Bölgesi Polis basın sözcüsü Thomas Fuxborg, birbiriyle kavga eden iki grup olduğuna dair şüphemiz var dedi.

Salı akşamı 21.59, Uddevalla'daki Södra Hamnen'de bıçaklı saldırıya uğramış bir kişi bulundu. Ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yedi dakika sonra, diğer iki genç, Kampenhof seyahat terminalinde bıçaklı saldırıya uğradı. Orada kurbanlardan biri hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda bir kişinin daha bıçaklı saldırıya uğradığı ancak üzerindeki kalın mont nedeniyle yaralanmadan korunduğu belirtildi. Olayda bir kişinin daha bıçakla kovalandığı söylendi.

Polis yetkilisi, Södra Hamnen'de bulunduğumuz sırada Kampenhof seyahat terminalinde başka bir bıçak kavgası hakkında ihbar aldık. Olay yerine vardığımızda, yaralı bir kişi olduğunu belirtti.

Olaylarla ilgili bağlantılar araştırılıyor

Olaylar, cinayete teşebbüs ve ağır saldırı olarak soruşturuluyor. 

"Bir bağlantısı olan iki olay olduğu ve birbiriyle kavga eden iki grup hakkında olduğu düşüncesine sahibiz." diyen Thomas Fuxborg, bu olaydaki yaralı kişilerin hem davacı hem de fail olabileceğini söyledi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişi hayatını kaybetti

Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

"Soruşturma savcısı olayı suikast girişimi olarak sınıflandırdı." ifadeleri kullanan Thomas Fuxborg, kişinin hayatını kaybetmesiyle olayın içeriği değişecek dedi.

Çarşamba sabahı, polis Bohuslänningen'e olayında ağır yaralanan kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. 

Cinayete teşebbüs olarak soruşturulan olay, cinayet olarak değiştirildi.

Editör: İsveç Gündemi