Polis, patlamanın meydana geldiği olay yerinde güvenlik önlemleri alarak çalışma başlatırken, yarım saat sonra Helsingborg'da yeni bir patlama meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, patlama sonucu bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan şahıs tedavi edilmek üzere, hastaneye kaldırıldı.

Åstorp'taki patlama ile ilgili ihbar gece 01.05'te geldi. Patlama sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki bir erkek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Patlamanın etkisiyle bir kapı ağır hasar gördü ve camlar havaya uçtu.

Nöbetçi ön soruşturma yetkilisi Jörgen Winberg'e göre, polis Åstorp'taki olaydan sonra cinayete teşebbüs ve kamuoyunda büyük ölçüde tehlikeli yıkıma ilişkin bir ön soruşturma başlattı.

Bomba teknisyenleri gece saatlerinde olay yerinde incelemelerde bulundu. Aynı zamanda, bina sakinleri tahliye edilerek, yakındaki bir okula yerleştirildi.

Polis, patlamanın açık alanda binanın giriş kapısına yakın meydana geldiğini belirtti.

Nöbetçi polis memuru Thomas Paulsson, anladığım kadarıyla yaralı patlama esnasında olayın yaşandığı yerde bulunuyordu.

Edinilen bilgiye göre, patlamadan etkilenen şahıs her iki bacağından da ciddi şekilde yaralandı.

İlerleyen saatlerde yaralının durumu ile ilgili açıklamada bulunan polis, durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Yaralının saldırının hedefi olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

Güney bölgesi polis sözcüsü Sara Andersson, soruşturmanın devam ettiği ve olayın çok yeni olması nedeniyle daha fazla bilgi veremeyeceklerini belirtti.

Bir patlamada Helsingborg'da meydana geldi.

01:31'de SOS, yaklaşık iki mil güneybatıdaki Helsingborg'da güçlü bir patlama olduğu konusunda uyarıldı. Patlama birkaç kilometre öteden duyuldu.

SOS Alarm'ın ekip lideri Linda Bergquist, çok sayıda çağrı aldık, dedi.

Helsingborg'daki patlama da bir apartmanın kapısında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden ekipler soruşturma başlattı.

Patlamaların birbirine yakın bölgede meydana gelmesi nedeniyle, Åstorp'ta gürev alan bomba araştırma ekipleri, Helsingborg'daki olay yerini de inceledi.

Buradaki patlamada kimsenin yaralanmadığı söylendi.

Polis, patlamalar arasındaki olası bağlantıları araştırıyor, ancak görevli memura göre, başlangıçta belirgin bir bağlantı bulunamadı.

Sabah saat yedi sıralarında olaylara dair paylaşılan bilgilere göre, olayların kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmiyor.

Soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi