Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kente konuk olan İsveç Başkonsolosu Hyden'a, Yalova'nın İsveç'teki bir kent ile "kardeş şehir" olma isteğini iletti.
Yalova Belediye Başkanı Salman, sergi açılışı için kente konuk olan İsveç Başkonsolosu Therese Hyden’i makamında misafir etti. Karşılıklı sohbet eşliğinde geçen görüşmede Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkonsolos Hyden’e kent ve Yürüyen Köşk hakkında bilgiler verdi.

Başkan Salman, “Yürüyen Köşk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya çevre bilinci hakkında ders verdiği bir olayı konu alıyor. Ata’nın emriyle çınar ağacının bir dalının kesilmemesi için köşk, raylarla yürütülüyor. Kentimiz ise yeşili ile mavinin kucaklaştığı, doğası ve tarihi güzellikleriyle, şifalı sularıyla ünlüdür. Benim söylediğim bir söz vardır; ‘Dünya’da bir cennet varsa orası Yalova’dır’ diye, tabiri caizse bizim kentimize bakışımız bu şekildedir” dedi.

Başkan Salman, İsveç Başkonsolosu Hyden ile görüşmesinde "Kardeş Şehirler" konusuna da vurgu yaparak, “Kentimiz ile İsveç’teki bir kentin kardeş şehir olmasını çok isteriz” dedi. Yalova’nın toplamda 19 kardeş şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Salman, “2015 yılında alınan kararla 20 Temmuz ‘Kardeş Şehirler Günü’ olarak kutlanmaya başlandı. Bu tarihi taçlandırmak adına kentimizde ‘Kardeş Şehirler Parkı’ yapılması kararını aldık. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde de ‘Kardeş Şehirler Parkı’nın açılışını gerçekleştirdik” dedi. İsveç Başkonsolosu Therese Hyden ise konu ile ilgili ülkesiyle görüşeceğini söyledi.

Görüşme sonrasında Başkan Salman, İsveç Başkonsolosu Hyden’e ‘Yalova Benim Kentimdir’ kitabını, tarihi çınar ağacı yaprağı ve kahve fincan seti hediye etti. Başkonsolos Hyden ise Başkan Salman’a İsveç ile ilgili kitabı armağan etti. Ardından Başkan Salman, Başkonsolos Hyden’i Kent Müzesi ve Kağıt Müzesi’nde gezdirdi.

Editör: İsveç Gündemi