İsveçli aktivist Benjamin Ladra, yürüyerek Filistin'e gitmek üzere İsveç'in Göteborg kentinden yola çıktı. Sırtında Filistin bayrağıyla yürüyen İsveçli aktivistin yürüyüşünün bir yıl sürmesinin beklendiği ifade edildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarından 4800 kilometre uzaklıktaki Göteborg kentinden yola çıkan İsveçli aktivistin Almanya, Avusturya, Slovenya, Türkiye ve Kıbrıs'tan geçerek Filistin'e ulaşmayı planladığı kaydedildi.
İsveç'in kuzeyindeki Umea kentinde yaşayan Ladra'nın bu ayın altısında Filistin'e doğru yolculuğuna başlamak için Kızılhaç'taki görevinden istifa ettiği bildirildi.

İsveçli aktivistin yolculuk boyunca Filistin davasını mümkün olduğunca çok kişiye anlatmayı hedeflediği, bu nedenle yolculuğuyla ilgili bilgileri sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında günlük olarak yayınladığı ifade edildi.

Benjamin Ladra'nın İsveç'ten Filistin'e  yürüyüşünün sosyal medyada Arap ve özellikle de Filistinli kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördüğü ve İsveçli aktivistin yürüyüşüne "WalktoPalestine" etiketiyle desteklendiği bildirildi.

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, açık hava
Editör: İsveç Gündemi