İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep'de dün akşam 50 kişinin hayatını kaybettiği kına gecesine düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle  kınadığını belirterek, Türk milletine başsağlığı diledi.
AA muhabirine konuşan Wallström, Gaziantepte dün akşam meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini, kınadığını ifade etti. Walström, saldırıda hayatını kaybedenler içinde  derin üzüntü yaşadığını kaydetti.

Türkiye'nin İsveç için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Wallström,''Türkiye hakkında Dışişleri departmanında özel toplantı yaptık. Türkiye'nin eskiden olduğu gibi AB'ye üye olabilmesi için güçlü desteğimizi devam ettirmemiz gerektiğini kararlaştırdık. Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın'' dedi.

15 Temmuz FETO darbe girişimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Walström, ''Darbe girişimi sonrası, Türkiye'ye olan desteğimizi açıkladık. Hemen darbe girişimi sonrası Türkiye'ye giderek desteğimizi göstermek istedik. Meslektaşım Sayın Çavuşoğlu'nun yoğun gündemi yüzünden haklı olarak randevu alamadık. Ama en kısa sürede Türkiye'ye gideceğiz'' dedi. 

Wallström ayrıca teröre karşı Türkiye ile her türlü işbirliğine hazırız'' dedi.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi