Okul öncesi sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar 500 öğrencinin tamamı bölgeden tahliye edildi.

Polis sözcüsü Jimmy Modin, tehdidin arkasında hiçbir madde olmadığını değerlendirdik ve şimdi bunu kimin veya kimlerin gerçekleştirdiğini araştıracağız dedi.

Växjö belediyesindeki Braås okulu sabah bir bomba tehdidi aldı. 500 öğrencinin tamamı okuldan tahliye edildi.

Alarmı sabah 08.29'da aldık diyen Güney bölgesi polis sözcüsu Sara Andersson, "Okula yönelik bir tehdittir. Bilgi toplamak için okuldayız ve şu anda daha fazla bilgi veremiyorum" ifadeleri kullandı.

Okul öncesinden dokuzuncu sınıfa kadar öğrencilerin gittiği okul, tehdit alındıktan sonra belediye kriz yönetim kadrosunu faaliyete geçirdi.

Växjö belediyesinde okul müdürü olan Anders Elingfors, "Okula yönelik bomba tehdidi aldık ve bu nedenle tüm öğrencilerin alanı terk etmesine karar verdik. Şimdi tüm ebeveynleri bir sonraki adımın ne olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Polisin değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

"Tehditte hiçbir madde yok"

Saat on buçukta polis kontrollerin sona erdiğini duyurdu.

"Sahadaydık ve soruşturma amaçlı önlemler aldık" diyen Güney bölgesi polis basın sözcüsü Jimmy Modin, tehditte hiçbir madde bulunmadığına dair bir değerlendirme yaptık ve şimdi ciddi bir yasadışı tehdit raporu hazırladık açıklamasında bulundu.

Polis, tehdidin nasıl okula bırakıldığı konusunda yorum yapmak istemiyor.

Modin, "Bununla ilgili detaylara giremeyiz. Soruşturmanın bunu kimin veya niçin yaptığını tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

"Çok endişe verici"

Öğrencilerin okula dönmelerine izin verildi. Belediye öğrencileri ve personeli desteklemek için ekstra kaynak ayırdı. Bazı ebeveynler çocuklarını almayı tercih etti.

"Düzenli derslerimiz olmayacak ama şimdi bunu bugün ve muhtemelen yarın da işleyeceğiz. Artık yanlış bir alarm olmasına rağmen, dahil olan herkes için devrim niteliğindedir. Bunu ciddi bir suç olduğu ve güvensizlik yarattığı için çok ciddiye alıyoruz" diyen Växjö belediyesi eğitim komitesi başkanı Pernilla Torneus, durumun çok endişe verici olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi