Kopenhag Üniversitesi'deki araştırmacıların yaptığı bir çalışmayı kaynak gösteren medya Danimarka gazetesi Ekstrabladet'e Profesör Matthias Christandl'ın verdiği demeci kaynak gösterdi. Christandl, Danimarka'da çok yaygın olan mutasyon türünün İsveç'te ortaya çıktığını görebiliyoruz ifadeleri kullandı.

Kopenhag Üniversitesi'nden yapılan bir araştırma, Danimarkalıların korona virüsünü İzlanda, İsveç ve Letonya'ya getirmesinin büyük bir olasılık olduğunu gösteriyor.

Matematik geçmişi olan araştırmacılar, virüsün insanlar arasında yayıldıkça nasıl değiştiğini gösteren korona virüsünün DNA'sı hakkında genel veriler inceleyerek bir "aile ağacı" elde ettiler.

Ischgl çıkışlı

Bilimsel olarak henüz kanıtlanmamış olan çalışmanın sonuçları, diğer şeylerin yanı sıra, korona virüsünün Avusturya'daki Ischgl kayak merkezi aracılığıyla Danimarka'ya geldiğini gösteriyor.

Profesör Matthias Christandl, aynı zamanda Danimarkalıların virüsü İzlanda, İsveç ve Letonya'ya da aktardıklarını söylüyor.

Ekstrabladet'e konuşan profesör, Danimarka'da çok yaygın olan mutasyon türünün göründüğünü görebiliyoruz, bu yüzden mutasyonun Danimarka'da gerçekleştiğini ve daha sonra yayıldığını iddia ediyor.

Araştırmacılar yaklaşık 700 Danimarkalı ve 30.000 uluslararası test sonucu incelediler ve virüsün gen yapısının enfeksiyon tespitine yardımcı olabileceğini umuyorlar.

Matthias Christandl, "Tabii ki, virüsün nasıl yayıldığını anlamaya yardımcı olabileceğini umuyoruz. İki kişi tamamen farklı viral genomlara sahipse, muhtemelen birbirlerini enfekte etmemişlerdir." dedi.

Editör: İsveç Gündemi