VMA uyarı yayınladı: Zehirli duman nedeniyle pencereleri ve havalandırmayı kapatın dedi.

Çıkan yangın nedeniyle asbestli duman yükseliyor ve halkın zehirlenmeye riskine karşı uyarılar yapıldı.

Kurtarma ekibi yangının ilerlemesini durdurmak için mücadele ederken yerleşim alanı tahliye edildi.

Helsingborg'daki Sofieberg'de saat 13.00'den hemen önce iki villa ve bir garajda yangın çıktı.

Kamuoyuna VMA bildiri yayınlandı. Bölgedeki herkesin içeri girmesi, kapıları, pencereleri ve havalandırmayı kapatması çağrısı yapıldı.

Bir villada, dumanların yükselmesi üzerine alevlerin çatıya ulaşması nedeniyle asbestli çimento sebebiyle zehirlemeye yol açabileceği belirtildi.

Dört itfaiye aracının müdahale etmeye çalıştığı, yangında iki villanın kurtarılmadığı söylendi. Alevlerin yayılmaması için çalışmalar devam ederken, iki villanın tamamen alevler arasında kaldığı söylendi.

"Evlerin çatıları yangın nedeniyle tamamen zarar görür" diyen Skåne Nordväst kurtarma servisinden Lars Anderberg, üçüncü bir villa tehdit altında, bu yüzden ilk etapta yayılmaması için kontrol etmeye çalışıyoruz ifadeleri kullandı.

Birkaç sokak boşaltıldı

Yangın nedeniyle ölü ya da yaralı bilgisi yok.

Polis bölgeyi kordon altına aldı ve şu anda ilk lokasyonda üç cadde boyunca villalarda oturan tüm sakinleri tahliye ediyor.

"Bölgede kimseyi istemiyoruz" diyen Skåne Polisi Jimmy Modin, asbest dumanına maruz kalmak çok tehlikelidir. Yakın bölgedeyseniz ve duman görürseniz, oradan çıkmalısınız" dedi.

Yangına müdahale devam ederken, kontrol altına alındıktan sonra teknik inceleme ve soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi